maandag 29 februari 2016

De nieuwe wildernis

Zaterdag was het prachtig weer. En de laatste dag dat wij samen 'alleen' waren. Wij besloten er samen nog even op uit te trekken.


Vóór het herstel van Y. trokken wij wel vaker - bij voorkeur wekelijks op zondag - de natuur in voor een lange wandeling. Nederland is wat dat betreft zo mooi! Dat is iets wat wij de afgelopen anderhalf jaar wel echt gemist hebben, het wandelen in de natuur.
Nu het langzaam aan weer wat beter gaat met Y., besloten wij het er weer op te wagen. Deze wandelingen combineren wij dan met het zoeken van 'geocaches'. Ons oog viel op een wandeling aan de rand van de Oostvaardersplassen, bij Almere. 
Ook wel bekend als 'De nieuwe wildernis'.

Oostvaardersveld, 'De nieuwe wildernis'.
Het startpunt van de wandeling was bij de Lage Knarsluis. Vanuit daar liepen wij door een prachtig gebied. Hoewel de paarden heel recent hier nog hadden gelopen, waren zij in geen velden of wegen te bekennen. Wel heel veel vogels. Wij zagen wilde ganzen en twee witte reigers die aan een opstijging begonnen... Prachtig! 

Het was erg druk in het gebied. Naast de vele vogelaars en geoefende wandelaars liepen er ook veel gezinnen, met wandelwagen en al :-) Dat zou je toch niet verwachten voor op een doorsnee zaterdag. Het schijnt overigens wel dat door de film 'De Nieuwe Wildernis' het bezoek aan het gebied explosief gestegen is. Dat zal het dan wel zijn :-)
De wandeling was wat langer dan voorzien. Ruim zeven kilometer in plaats van de geplande zes kilometer. Het gaf ons juist weer heel veel energie.
Moe maar voldaan reden wij aan het eind van de middag weer naar huis. Hopelijk is dit weer de opmaat naar mooie, lange wandelingen!

Geocachen

Geocaching is een wereldwijd schatzoekspel. Het is de bedoeling dat je met behulp van aanwijzingen en GPS-coördinaten op zoek gaat naar de schat (lees: de geocache). Geocaching geeft iets extra’s aan een wandeling en is ook erg leuk voor kinderen. Lees dit artikel om een mooi algemeen beeld van geocaching te krijgen. Je kunt je gratis hier aanmelden voor dit spel.

Wat wij er zo leuk aan vinden is dat je - zelfs heel dichtbij huis - op plekken komt waar je niet zo snel komt of niet zo snel aandacht aan zou besteden. 
Het is dus een mooie manier om een gebied te ontdekken. Aan de hand van de vaak uitgebreide informatie bij de geocache(s) valt er veel te leren over (de geschiedenis van) het gebied. 

Wij gebruiken het ook vaak om op vakantie de omgeving te ontdekken. Geocaches liggen namelijk over de hele wereld. De eerste geocache lag op nog geen 150 meter van ons huis. Inmiddels zijn wij ook 'eigenaar' van twee geocaches.

Had jij al eens gehoord van geocaching?

4 opmerkingen:

 1. Leuk. Ik klikte op de links en ze bleven bruin, geen info. Zijn die sites alleen voor leden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor jouw reactie. Ik heb de links nog een keer even zelf getest, ook als ik ben uitgelogd op www.geocaching.com. De links werken hier wel gewoon. Wil je het nog eens proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jazeker, ook wel eens ge-geocacht! Ook erg consuminderig!

  Hier vandaag ook volledig gratis kunnen genieten van sporten in de duinen. Daar kan geen sportschoolzaaltje tegenop..!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het zeker. En bovendien erg verslavend, vinden wij! :-)

   Sporten in de vrije natuur is zoveel lekkerder dan in een sportschool. En ook dat is consuminderig :-)

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews