zaterdag 27 februari 2016

Er even tussen uit...

Onze zoon is - samen met zijn tante, oom en neefje - deze week op wintersport in de Alpen. Hij heeft het bijzonder naar zijn zin! Hij krijgt het snowboarden elke dag steeds beter onder de knie. Het is fantastisch om te zien - aan de hand van toegestuurde filmpjes en foto's - hoe hij leert en geniet. Voor ons is het overduidelijk dat deze investering een goede keuze is geweest. Alleen, hij heeft al aan zijn tante gevraagd of hij volgend jaar weer mee mag. En dat mag, als wij daar ook achter staan. Ik vrees dat wij hier alvast rekening mee moeten gaan houden in de budgetplannen voor volgend jaar :-)

Ondertussen hebben wij een week vrij. X. had al een week vrij genomen, omdat het de bedoeling was dat wij in het kader van ons 12,5 jarig huwelijk in deze week met het gezin op zonvakantie zouden gaan. Nu Y. nog altijd herstellende is van zijn operatie, zit deze vakantie er nu niet in. 
Aangezien zij de afgelopen periode weinig vrij is geweest, en hier heul, heul erg aan toe was, heeft zij de vrije dagen laten staan. Nu zijn wij dus samen thuis. Heerlijk even helemaal doen waar wij zelf zin in hebben. Maar het is ook erg stil in huis zonder onze zoon.

Normaal gesproken gaat hij regelmatig logeren bij zijn tantes of bij opa en oma. Wij gaan dan - om echt even aandacht aan elkaar te kunnen besteden en ook om even samen te ontspannen - samen wat doen. Een dagje of avond naar de sauna bijvoorbeeld. Acht hele dagen 'vrijheid' is toch wel even 'another cook'. 

Wij wilden er toch nog even graag uit. Het is verre van consuminderen, wij weten het, maar wij hebben begin deze week besloten een luxe hotelovernachting met idem diner en ontbijt te boeken. Wel via een erg goede aanbieding, dat dan weer wel :-) 
De keuze viel op Haarlem. Een prachtige stad, zij het dat wij lang niet alle bezienswaardigheden hebben bezocht in verband met de beperkingen van Y. Wij verbleven dan ook lekker op onze kamer met een goed boek en Netflix-series. 

In de loop van woensdagmiddag kwamen wij geheel ontspannen en uitgerust weer thuis. Het valt ons op hoe lastig het is om geld hieraan uit te geven. Maar, wat was het leuk om zo spontaan er even tussen uit te gaan. Wij hebben beiden met volle teugen genoten. Het was het dubbel en dwars waard!

Hoe zorgen jullie er voor dat er - naast het gezin - voldoende quality time is voor jullie samen?

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen dat jullie zoon een leuke week heeft en jullie toch ook er even uit zijn geweest. Ik geloof dat bij besparen ook juist het wel doen van leuke dingen hoort, echter dan als bewuste keuze en om er dan dubbel van te genieten. En het is goed voor je gemoed om er af en toe even uit te zijn. (als je van uitjes houdt ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie kunnen er weer even tegen. Ook al hebben jullie hetzelfde gedaan, alsof jullie thuis waren.
  Fantastisch iets voor je zoon. Goede investering. Nu weer verder op het houtje bijten....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben inderdaad volop genoten en kunnen er zeker weer even tegen aan! Dat geldt ook voor onze zoon. Gisterenavond hebben wij hem opgehaald; hij straalde en zat volop verhalen. Hij is weer helemaal 'gereset', zoals wij dat noemen :-)

   Het gaat inderdaad ook niet zo zeer om de dingen die je thuis ook doet, maar het gaat er om even in een andere omgeving te zijn. Even uit de dagelijkse 'sleur'. Het houtje hebben wij al weer gevonden, hoor ;-)
   Dat houtje

   Verwijderen
 3. Onze kinderen (16 en 11 jaar) gaan niet zo vaak logeren, maar wel een weekend in de zomer met mijn ouders op stap. Wij maken ook een feestje van dit weekend. Lekker naar de sauna, hapje eten en naar de film, een museum bezoeken etc. Daarnaast gaan man en ik regelmatig samen lunchen. Je hoeft er niets voor te regelen met de kinderen en het loopt niet zo op als uit eten. Uit eten en film doen we ook met de kinderen, daar zijn ze dol op. Man krijgt via zijn werk regelmatig kaartjes voor bijv een live show van de voice of een voorstelling. Dan past oma op en gaan wij er samen op uit. Maar we genieten samen ook van series via netflix kijken.
  Wat leuk voor jullie zoon. Misschien kunnen jullie later nog weg.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ilse, leuk dat je reageert en jouw verhaal hier deelt!

   Het is inderdaad belangrijk om tijd voor elkaar te nemen, samen te genieten. Of dat nou een filmpje of serie op de bank is of lekker een hapje eten. Leuk dat jullie dat op deze manier zo invullen.

   Wij hopen in de zomervakantie nog weg te kunnen. Wij zijn dan weliswaar aan het hoogseizoen gebonden, maar dan gaan wij maar wat korter weg. Eerst maar eens focussen op het herstel.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews