zondag 4 september 2016

Een week met grote contrasten

Het was de afgelopen week bijzonder rustig op mijn blog. Mijn hoofd stond simpelweg niet naar bloggen. Het was een week van grote contrasten. 

Begin deze week overleed mijn opa, de vader van mijn inmiddels twaalf jaar geleden overleden moeder, op 92-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Hij was lichamelijk, maar ook geestelijk op. Het gemis van zijn vrouw, mijn oma, die twee jaar geleden overleed speelde hierin een belangrijke rol. Gisteren werd hij in het bijzijn van zijn negen kinderen, talloze klein- en achterkleinkinderen begraven. 
Het besef dat zijn generatie in onze familie nu is opgehouden te bestaan, heeft mij deze week veel bezig gehouden. Ook de dierbare herinneringen, de pijn, het verdriet en het gemis rondom het overlijden van mijn moeder kwamen weer boven drijven. Het toont de vergankelijkheid van het leven, de verbinding die je met iemand hebt (gehad).
Stof om de komende tijd over na te denken, het rustig neer te laten dwarrelen.
Niets is zinloos
als het een herinnering nalaat.

Het contrast kon vandaag niet groter zijn, nu wij - een half jaar later dan gepland - ons 12.5-jarig huwelijksjubileum hebben gevierd met onze directe familie. Op een mooie, sfeervolle locatie - op steenworp afstand van ons huis - hebben wij vanmiddag samen genoten van een heerlijke high-tea.


Wij werden niet alleen verwend met allerlei lekkernijen, maar ook met een luxe weekend weg voor twee personen én een logeer- en verwenbon voor tijdens dit weekend voor onze zoon M., een prachtig boeddhabeeld en een geldbedrag. Alle cadeau's waren voorzien van hele lieve kaarten. Een middag om te koesteren!

Hiermee kunnen wij, nu wij van de week ook het laatste deel van van de zonvakantie hebben betaald - het doel 'Koperen huwelijk' van onze lijst afstrepen.
Voor diegenen die benieuwd zijn naar de uiteindelijke kosten heb ik even een optelsom gemaakt. De zonvakantie in het najaar naar Marrokko en de high-tea komen tezamen uit op € 2.763,20. Iets boven het gestelde budget.

Morgen zijn wij al weer 13 jaar getrouwd. Aangezien wij vandaag al stil hebben gestaan bij ons 12,5 jarig huwelijk, zal ik hier morgen op een bescheiden wijze invulling aan geven. Ik zeg niet wat, want X. leest maar al te graag mee op dit blog :-)

16 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd & gecondoleerd in een bericht!
  Logisch dat het hoofd er niet naar staat. Succes deze weken met verwerken van alle indrukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gecondoleerd en gefeliciteerd. Een week met een lach en een traan. Logsch dat je dan even niet blogt..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Zeker een week met een lach en een traan. Het hoort bij het leven. Dan zijn andere dingen even belangrijker dan bloggen. Dat komt wel weer :-)

   Verwijderen
 3. Gecondoleerd met het overlijden van je opa.
  Jullie koperen huwelijksfeest klinkt als een mooie dag. En wat een heerlijk cadeau, even samen weg. Fijne dag morgen met jullie trouwdag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het getoonde medeleven en de felicitatie!
   Het was zeker een mooie en vooral gezellige middag, met directe de familie om ons heen. Wij zullen zeker gaan genieten van een weekend samen weg :-)

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd. Het leven gaat alsmaar door. Altijd goed om stil te staan bij de goede en slechte dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het leven gaat zeker door, en dat is maar goed ook :-)

   Verwijderen
 5. Afgelopen week kwam ik ergens op het www een uitspraak tegen over 'genoeg geluk om je verdriet te dragen' En dat wens ik jullie toe!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Janny, wat een mooie uitspraak! En lief dat je mij toewenst :-)

   Verwijderen
 6. Gecondoleerd met je opa en van harte gefeliciteerd met je koperen huwelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het medeleven en jouw felicitatie! Het was een fijne middag, gisteren, met direct familie. Iets om te koesteren!

   Verwijderen
 7. Gefeliciteerd met jullie 13e huwelijksdag vandaag!

  Sterkte met het verwerken van het verlies van je opa.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de felicitatie! En ook bedankt voor het medeleven. Het is een moment om bij stil te staan, te overdenken. Maar het leven gaat door, en dat is ook goed.

   Verwijderen
 8. Soms is het leven toch heel ingewikkeld he, met deze zo uiteenlopende emoties.
  Sterkte met het verlies. En inderdaad: gefeliciteerd met je mooie mijlpaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeg dat wel... Bedankt voor de felicitatie en het medeleven.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews