zondag 4 december 2016

Pakjesavond: wat kost dat nou?

Gisterenmiddag vierden wij met de familie van X. pakjesavond. Het werd een heel erg geslaagde avond, of beter gezegd: een zeer geslaagd weekend! 

Nadat wij eerst gezamenlijk genoten van de door mijn jongste schoonzus gemaakte stoofpot - met stoofvlees, rode kool en rijst en/of aardappelpuree - werd het tijd om op zoek te gaan naar de zak met cadeautjes. De pieten hadden bij de voordeur een brief achter gelaten met instructies. Een klop op het raam was voldoende om ze naar de voordeur te laten rennen :-) Zowel de op een na jongste - van bijna zes - als de twee oudsten - van tien en elf - waren door het dolle heen, en begonnen vol enthousiasme aan de speurtocht, die op onze zolder eindigde. Mijn nichtje van zes maanden ontging het allemaal ;-)
De twee zakken zaten overvol. Niet alleen met cadeautjes, maar ook met surprises en mooie gedichten. De tijd vloog voorbij, en voordat wij het wisten was het al lang bedtijd voor de jongste van de middelste schoonzus :-)

Pakjesavond: wat kost dat nou?

Wij hebben met de volwassenen en de twee oudste kinderen lootjes getrokken. Het was de bedoeling dat eenieder voor de getrokken persoon een gedicht en/of surprise maakte en één of meerdere cadeautjes kocht van maximaal € 20,00. Daarnaast hebben wij afgesproken dat elk gezin - de onze, die van mijn twee schoonzussen en opa en oma - voor ieder kind nog een klein cadeautje koopt. 

De twee kleinsten kregen cadeautjes van de eigen ouders.

Voor ons betekent dat wij - met zijn drieën - € 60,00 kwijt waren voor de cadeautjes. Daarnaast kochten wij voor onze zoon een skihelm, omdat hij begin volgend jaar met het gezin van mijn middelste schoonzus op wintersport gaat. Deze skihelm was recent bij de Aldi in de aanbieding voor € 20,00. Dat maakt een subtotaal van € 80,00. Daarnaast kochten wij voor de drie andere kinderen ook nog een paar cadeautjes, waarmee het totaalbedrag op € 110,00 komt.

Wij kregen zelf de door ons gevraagde nuttige cadeau's, zoals - in mijn geval - onder andere een handgemaakte hammamdoek voor in de sauna en een USB-oplader voor in de auto. Los van de financiële uitgaven - je kunt het zo duur maken zoals je zelf wilt natuurlijk - is het belangrijkste dat wij een gezellige avond hadden met de mensen die ons zo goed kennen en ons lief zijn. Wat dat betreft kan ik meer genieten van de prachtige gedichten, enerzijds doordrenkt van (zelf)spot en anderzijds (serieuze) gebeurtenissen de revue laten passeren. 

Vandaag vierde één van kinderen van mijn middelste schoonzus zijn verjaardag. Mijn schoonouders bleven bij ons slapen. Na pakjesavond volgde er dus nog een gezellige avond en zondag bij mijn schoonzus thuis. 

Hebben jullie al pakjesavond gevierd? En hoe hebben jullie dat aangepakt?

4 opmerkingen:

 1. nee, wij vieren geen pakjesavond , dus geen keuze stressssss, geen hysterische kids , die wij ook nooit wijsgemaakt hebben dat sint echt zou bestaan ..., lekker relax deze laatste weken van het jaar ! is ook nodig !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jouw reactie. Ik ben dan wel benieuwd, als je geen Sinterklaas viert, hoe jij en jouw kinderen daar mee om zijn gegaan / om gaan op bijvoorbeeld school? Gewoon interesse hoor, geen verwijt :-)

   Ik kan mij voorstellen dat als je geen pakjesavond viert (en misschien ook geen kerst?) dat het heel wat stress scheelt. Hoewel je er veel van kunt voorkomen door eerder in het jaar al cadeautjes te kopen.

   Tot slot, geniet lekker van deze rustige maand! ;-)

   Verwijderen
 2. Wij vierden het op zondag. Ieder kind kocht iets voor maximaal 5 euro voor de andere kinderen. En wij als ouders hadden een wat ruimer budget.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen hoe jullie pakjesavond hebben ingevuld.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews