woensdag 7 december 2016

Hoe impulsief ben jij?

Ging ik er gisterenavond nog van uit dat zoonlief en ik aankomend weekend thuis een 'mannenweekend' zouden hebben, krijg ik zojuist de bevestiging dat wij samen dit weekend Londen onveilig gaan maken. Hoe impulsief is dat? :-)

Normaal gesproken ben ik niet zo impulsief, en al helemaal niet als het om activiteiten gaat waar doorgaans een flink prijskaartje aan hangt. Ik slaap er dan liever nog een nachtje over. 


In dit geval valt dat voor wat betref het prijskaartje reuze mee, want het is een 'uitje' dat door de personeelsvereniging van het bedrijf waar Y. werkt wordt georganiseerd. Over de kosten verderop in dit blog meer. Het 'uitje´is eigenlijk geheel langs mij heen gegaan. Eén van de directe collega's uit mijn team is al dagen ziek, evenals haar man. Zij ziet het, ook al is ze dan weer beter, echt niet zitten om zo lang in de bus te zitten. Dus vroeg ze of ik in haar plaats wilde gaan. Aangezien X. een deel van dit weekend bij haar zus is om op te passen op haar kleine nichtje - haar zus werkt onregelmatig en haar man is op militaire uitzending - kwam het idee in mij op om samen met mijn zoon te gaan. Samen op avontuur... Hij stond te springen van blijdschap!

Londen, dus. Ik ben er zelf al twee keer geweest, zij het al even geleden. Voor M. wordt het de eerste keer. Het wordt zoals gezegd wel een bliksembezoek, want wij vertrekken zaterdagmorgen vroeg om 05:00 uur per luxe touringcar en komen, als de treinrit door de Kanaaltunnel mee zit, om 13:00 uur lokale tijd aan. Nadat er is ingecheckt bij het hotel maken wij een stadsrondrit en worden in het centrum afgezet. Tot de volgende middag 14:00 uur hebben wij dan de tijd om op pad te gaan. Dan vertrekken wij weer naar huis, waar wij rond middernacht verwachten aan te aankomen. 


De kosten

De kosten bedragen € 50,00 per persoon. In dit bedrag is inbegrepen:
- de heen- en terugreis per luxe touringcar
- de oversteek door de Kanaaltunnel (trein)
- stadsrondrit per luxe touringcar
- één overnachting in een drie sterren hotel
- ontbijt in het hotel

Daar komen dan nog eventuele uitgaven ter plaatse bij, zoals het avondeten. 

Ik zag in de annuleringsvoorwaarden van de personeelsvereniging dat de daadwerkelijke kosten per persoon € 167,50 zijn. Al met al vind ik het - ondanks de korte tijd dat wij er zijn - een erg aantrekkelijke prijs.

Ben jij impulsief, en zo ja, wat is het meest impulsieve dat je ooit het gedaan?

9 opmerkingen:

 1. Ik ben geen groot liefhebber van langere busreizen, maar dit is wel een erg leuk uitje. Dat is het geld zeker waard en een fantastische uitje zo samen met je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben geen groot liefhebber van langere busreizen, maar dit is wel een erg leuk uitje. Dat is het geld zeker waard en een fantastische uitje zo samen met je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gedaan, zo'n lange busreis. Ik zie er ook wel enigszins tegen op, gezien mijn lengte van ruim twee meter. Misschien moet ik maandag maar vrij nemen ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk zeg! En wat een koopje. Ik wens je een heel fijn weekend. Londen rond Kersttijd is vast prachtig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Wij gaan er zeker op-en-top van genieten samen! :-)

   Verwijderen
 4. Ik doe zelf eigenlijk ook nooit iets impulsief, doe altijd alles verstandelijke beredeneren en afwegen. Maar zo.n uitje had ik zeer zeker ook niet laten schieten, dan is het net leuk als je eens een keertje uit de band springt, het leven is al vaak serieus genoeg. Het is geen geld voor zo.n tripje, geniet er samen met zoon van. Londen is prachtig in deze tijd van het jaar. Zeer sfeervol. Veel plezier gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je reageert, anoniem! Ik herken mij helemaal in jouw woorden. Het maakt het dan ook extra speciaal om ineens een weekend in een heel andere sfeer door te brengen. Wij gaan er zeker samen op-en-top van genieten! :-)

   Verwijderen
 5. Ik hoop dat jullie een goede tijd hebben gehad! Lijkt mij erg leuk
  Zo spontaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was werkelijk een geweldig weekend! Wij hebben, ondanks de enorme kerstdrukte, heel erg genoten van de stad, maar zeker ook van de tijd samen!

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews