dinsdag 27 december 2016

BespaarBalans bestaat 1 jaar!

BespaarBalans bestaat vandaag 1 jaar! Nou vooruit, 1 jaar en drie dagen. 

Afgelopen zaterdag was het exact één jaar geleden dat ik het eerste blogbericht heb geplaatst. Wat ik toen niet had kunnen vermoeden is dat, nu één jaar later, ik 159 blogs heb geschreven, dat deze ruim 152.000 keer zijn gelezen en er 1.950 keer een reactie is geplaatst (waarvan ook een groot deel van mijn 'pen' afkomstig is, dat dan weer wel).

Ik heb geblogd over een groot scala aan onderwerpen die te maken hebben met onze zoektocht naar een gezonde balans tussen optimaal kunnen genieten van ons (gezins)leven nu en zo veel mogelijk voorbereid zijn op de toekomst.

De ene keer was het een blog met algemene bespaarmogelijkheden (zoals het onder de loep nemen van verzekeringen of overstappen van energiemaatschappij), de andere keer een serie over budgetkeuzes. Onze eigen keuzes om (extra) af te lossen heb ik regelmatig toegelicht. Dat ik daarbij (te) open ben over onze inkomsten en uitgaven en de opbouw van onze hypotheek is voor de vaste lezer inmiddels geen geheim meer.
Ook de (bank)spaarhypotheek - en meer specifiek het (extra) inleggen of verkorten ervan - werd op dit blog menigmaal uitvoerig besproken en deze blogs worden nog altijd veelvuldig gelezen. Hier vind je een overzicht van alle blogs die ik heb geplaatst. De meest gelezen blog heeft ook betrekking op dit onderwerp, met afstand gevolgd door de 'recensie' van het boek 'Deflatie in aantocht', waar ook één van de auteurs van zich liet horen in de reacties.

Waar ik in het begin nog vrijwel dagelijks blogde - ook over nieuwsontwikkelingen in de met name financiële markt - heb ik inmiddels mijn draai gevonden. Ik blog nu beduidend minder. De druk om dagelijks te 'moeten' bloggen, heb ik naast mij neergelegd. Chapeau voor die collega-bloggers, die dat wel dagelijks kunnen opbrengen. Daarentegen schrijf ik nu wanneer ik de behoefte voel om te schrijven, en schrijf ik wél steeds meer 'inhoudelijke' blogs over onderwerpen die mij bezighouden, die mij boeien. En waarmee ik hoop anderen te inspireren. Discussie op gang kan brengen. Te leren van jullie reacties.
Het aantal pageviews en reacties op mijn blogs zijn hier een graadmeter voor. Maar weet je? Het is niet de essentie van bloggen. Bloggen doe je niet voor een ander, maar voor jezelf.

Dat is dan ook de reden waarom er geen uitbundige winactie aan het éénjarig bestaan van mijn blog wordt gekoppeld. Ik hoop alleen maar dat ik jullie kan blijven inspireren, van jullie kan blijven leren. Want laat ik eerlijk zijn: zonder interactie wordt een blog toch al snel saai en dat doet de inspiratie geen goed.

Al met al, als ik deze blog zo terug lees, toch zeker een moment om even bij stil te staan en alle (vaste) lezers te bedanken voor volgen van mijn blog!

22 opmerkingen:

 1. Wat goed! Gefeliciteerd met deze blog verjaardag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan. Dat er nog vele mogen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, dat je nu een jaar bestaat! En ook dat je je draai hebt gevonden, en alleen blogt wanneer je dat wil.
  Ruim 152.000 gelezen pagina's is echt een prachtig resultaat. Ook al doe je het voor jezelf. Ga vooral zo door! Ik lees je blogs in ieder geval elke keer weer met veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sjoukje, wat leuk om te lezen dat je mijn blogs elke keer weer met veel plezier leest. Dat geldt wederzijds :-) Bloggen is inderdaad iets dat ik voor mijzelf doe, en het is natuurlijk fijn en leerzaam als er interactie ontstaat. Belangrijk hierbij is dat ik - gelukkig - nu mijn draai heb gevonden als het gaat om de frequentie en de onderwerpen waarover ik blog.

   Verwijderen
 4. Een mooie mijlpaal! Op naar weer een mooi blogjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd nog met je blogverjaardag! Leuk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Op naar het tweede jaar, met nog meer lezers en reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hannie, dank je wel! Zoals ik in mijn blog aangeef is dat niet mijn doel, meer lezers en meer reacties. Hoewel ik de interactie met lezers wel één van de leukste aspecten van bloggen vind.

   Verwijderen
 7. Gefeliciteerd met je eerste verjaardag! Je hebt helemaal gelijk, bloggen moet je doen omdat je het leuk vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! :-) Bloggen is iets persoonlijks, ik doe het voor mijn plezier. Je moet je daar dan ook senang bij voelen, voor wat betreft de frequentie en de onderwerpen waarover ik wil bloggen. En dat gaat mij steeds beter af.

   Verwijderen
 8. Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews