zaterdag 14 mei 2016

Alle kinderen hebben recht op geluk: help jij mee?

Kinderen horen te kunnen spelen met hun leeftijdgenoten. Ze horen niet te worden buitengesloten door armoede. Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in om deze kinderen een klein moment van geluk te bezorgen. 

Nationaal Fonds Kinderhulp helpt ongeveer 100.000 kinderen per jaar, dankzij alle fantastische mensen en organisaties die hen hierin ondersteunen. Dat die hulp hard nodig is blijkt wel uit de laatste armoedecijfers: 1 op de 8 kinderen groeit in ons land op in armoede. Ze kunnen niet meedoen met leeftijdsgenootjes en hebben volwassen zorgen. Vaak kunnen ze ook nergens meer aankloppen voor hulp. Deze kinderen wonen thuis, op een leefgroep of in een gezinshuis en worden bijgestaan door maatschappelijke organisaties. 
Het fonds ondersteunt ze met simpele dingen, zoals deelname aan een sport, muziekles, een dagje uit, opleiding of het vieren van hun verjaardag.
Omdat ook zij geluk en een mooie toekomst verdienen!

Deze week collecteert Y. voor het twee jaar op rij huis-aan-huis voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Hoewel Y. zich voor dit doel erg graag maatschappelijk wilde inzetten had hij - toen hij zich vorig jaar aanmeldde als vrijwilliger - het idee dat collecteren niet veel effect zou hebben. Immers, wie heeft er tegenwoordig nou nog kleingeld in huis? 

Het is fantastisch om te zien hoe betrokken men is en hoe gul er gegeven wordt. Ook dit jaar doet ruim 90% van de bewoners van de huizen waar hij heeft aangebeld open. De één kiept al het kleingeld uit zijn portemonnee, de ander houdt ook daadwerkelijk rekening met collectanten, door geld in een potje bij de voordeur te hebben staan. Zelf doen wij dat - nu hij zelf ervaring heeft als collectant - ook. Voorheen hadden wij nooit kleingeld in huis. Nu dus wel. 

Naast de huis-aan-huis collecte is het dit jaar voor het eerst mogelijk om ook digitaal te collecteren. Dit bracht ons op het idee om een digitale collectebus aan te maken om onze lezers de mogelijkheid te bieden hun steentje bij te dragen aan de geweldige kleinschalige initiatieven. D
oe je mee?

10 opmerkingen:

 1. Al jaren sponsor ik een kind, zodat deze naar voetbal of gym kan. Daar heb ik geen organisatie voor nodig. Ik heb het niet zo op organisaties die geld hebben voor personeel,logo's,websites. Ik kan ook gewoon in de straat rondkijken en helpen waar hulp nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jouw reactie. Wat goed dat jij op jouw manier zo een ander kunt en wilt helpen!

   Zoals Colorfullworld ook al aangeeft, hebben dergelijke organisaties nu eenmaal geld nodig om te kunnen draaien. Ook ik ben van mening dat dat niet per definitie betekent dat dat slechte en op geld beluste organisaties zijn. In dit geval vallen alle medewerkers onder de CAO Jeugdzorg.
   Waar ik persoonlijk wél moeite mee heb, zijn organisaties waarbij het salaris van - met name het management - buiten proportioneel is. Dat geldt overigens voor zowel organisaties in het bedrijfsleven als organisaties die zich richten op goede doelen.

   Verwijderen
 2. Daar kan ik inkomen er blijft teveel hangen aan de strijkstok.....Helaas!
  Maar toch goed dat het even onder de aandacht word gebracht want kinderen hebben een onbezorgde jeugd nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je reageert! Zoals ik in mijn reactie hierboven aangeef, onderschrijf ik de mening van Colorfullworld.
   Dergelijke organisaties hebben nu eenmaal geld nodig om te kunnen draaien. Ook ik ben van mening dat dat niet per definitie betekent dat dat slechte en op geld beluste organisaties zijn. In dit geval vallen alle medewerkers onder de CAO Jeugdzorg.
   Waar ik persoonlijk wél moeite mee heb, zijn organisaties waarbij het salaris van - met name het management - buiten proportioneel is. Dat geldt overigens voor zowel organisaties in het bedrijfsleven als organisaties die zich richten op goede doelen.

   Verwijderen
 3. Ja, ik doe wel mee. Zal een klein bedrag zijn, want steun nogal veel organisaties omdat ik gewoon vind dat het belangrijk is. We hebben het veelal zo goed in Nederland. Elke organisatie heeft geld nodig om te draaien, wat mijn inziens niet betekent dat het dus slechte en op geld beluste organisaties zijn. Zodra ik bankzaken ga doen dit weekend, stort ik een bedragje. En veel succes met ophalen van een mooi bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel erg bedankt, voor zowel jouw reactie als jouw gift. Ik zeg altijd maar: hoe klein of groot de gift ook is, je maakt er altijd een verschil mee.
   Zoals uit mijn vorige reacties al blijkt, onderschrijf ik jouw mening helemaal. Waar ik persoonlijk wél moeite mee heb, zijn organisaties waarbij het salaris van - met name het management - buiten proportioneel is. Dat geldt overigens voor zowel organisaties in het bedrijfsleven als organisaties die zich richten op goede doelen.

   Verwijderen
 4. Wat een handige en laagdrempelige manier om te geven. Ondanks dat ik het vaak niet zo op grote organisatie heb, om redenen die al genoemd zijn, heb ik toch wat gegeven. Ik heb het goed, ik kan best een beetje delen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vond ik ook. Het is voor het eerst dit jaar dat het op deze manier kan. En waarom zou ik onze blog hier niet een keer voor inzetten, voor al die kinderen die veel minder goed hebben? Heel erg fijn dat je een donatie hebt gedaan!

   Verwijderen
 5. natuurlijk gun ik kinderen een fijne onbezorgde jeugd!
  maar wordt die ook niet ntnomen door direkteuren van al die stichtingen , met hun dikke auto-s , gouden beloningen ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals je in mijn reactie hierboven hebt kunnen lezen heb ik hier zelf ook moeite mee. Ongeacht of het een bedrijf met winstoogmerk of een organisatie die zich inzet voor goede doelen.
   Deze organisatie valt onder de CAO Jeugdzorg. Van riante salarissen is dan ook geen sprake. Reden genoeg om mij hiervoor in te willen zetten. Doe je mee?

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews