donderdag 11 mei 2017

Definitieve aanslag inkomstenbelasting 2016

Begin maart schreef ik over de aangifte inkomstenbelasting 2016 en de fout die in de hypotheekrenteaftrek van het hypotheekdeel zat waarop rentemiddeling is toegepast. Ik herstelde deze fout zelf handmatig. Nu is het bekend dat er in de eerste periode nog wel vaker fouten zitten in het programma. Dat weerhoudt mij er niet van om in de eerste week mijn aangifte in te vullen en te verzenden.

De Belastingdienst is dit jaar wel heel erg vlot met de afhandeling van de aangiftes. Althans, in ons geval. Normaal gesproken ontvang ik begin mei - steevast rond de 5 of 6 mei - de definitieve aanslag inkomstenbelasting. De uitbetaling volgt dat een kleine week later. Dit jaar viel zowel de digitale definitieve aanslag van mijn vrouw als mij al op 25 april in de digitale berichtenbox van Mijn overheid. Overigens schreef ik ruim een jaar geleden een review over deze dienst. Lees deze hier nog eens terug.
De papieren variant viel eind april op de mat en de betaling van een kleine € 2.500,00 werd begin mei overgemaakt. Het bedrag staat vooralsnog op de spaarrekening. Wat wij van plan zijn met dit bedrag, en de reeds ontvangen variabele beloning van Y. en het nog te ontvangen vakantiegeld van ons beiden?  Daarover van de week meer.

Hebben jullie de definitieve aanslag al ontvangen?

12 opmerkingen:

 1. Ja, hier ook. Op 2 mei het geld ontvangen. Vakantiegeld van manlief is altijd in april, evenals de winstuitkering. De resultaat uitkering (ook een soort van winstuitkering) is eind maart. Dus eigenlijk hebben we alles binnen op mijn vakantiegeld na.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk hè, deze maanden waarin het geld met bakken lijkt binnen te stromen. Wat zijn jullie plannen ermee?

   Verwijderen
 2. Dat is lekker vlot.. Wij moeten nog indienen. Als het goed is gaat de accountant dat deze maand doen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ben je rijkelijk aan de late kant ;-) Maar dat heeft vast met de jaarcijfers van het bedrijf van jouw vrouw te maken?

   Verwijderen
 3. Lekker! Bij ons alleen de brief binnen dat ik moet betalen. Wat we terug krijgen helaas nog niet 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Ik kan mij voorstellen dat je liever eerst de brief binnen zou krijgen met hoeveel je terugkrijgt :-) Bij ons komen deze brieven eigenlijk elk jaar tegelijkertijd binnen.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Spannend... al weet je ongetwijfeld al wel hoeveel je terug ontvangt danwel moet bij betalen...

   Verwijderen
 5. Nee, nog niet. Fijn bedrag kreeg je terug zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeker! Aan de andere kant is het natuurlijk wel gewoon een sigaar uit eigen doos, want het bedrag is natuurlijk al wel betaalt. Binnenkort schrijf ik wat wij er mee gaan doen :-)

   Verwijderen
 6. Ook alleen de brief binnen dat we moeten betalen
  Hopelijk storten ze wat je terug gaat krijgen ook snel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze ervaring is dat beide brieven, waarin betaald moet worden en wat wij terugkrijgen, vaak tegelijkertijd verzonden worden. Het bedrag werd in voorgaande jaren gewoon verrekend met elkaar.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews