woensdag 26 oktober 2016

Weer een investering in crowdfunding

Vóórdat wij op vakantie gingen, ontving ik een nieuwsbrief van het crowdfundingplatform - waar wij onze twee eerdere investeringen hebben ondergebracht - dat er eind vorige week een nieuw interessant project online geplaatst zou worden.

Ondanks dat wij afgelopen week op vakantie waren in Marrakesh, Marokko - en mocht je deze blog gemist hebben, lees dan hier het korte reisverslag terug - ben ik toch even online geweest om mijn nieuwsgierigheid te bedwingen. Het betrof wederom een project voor een nieuwe vestiging van het concept 'Proeflokaal Bregje', ditmaal in Alphen a/d Rijn. Aangezien het project volledig voldoet aan onze criteria die wij hanteren, hebben wij een investering geplaatst van € 250,00. De condities zijn hetzelfde als bij de vorige investering.

Het is nu zaak om, naast risicobeheersing, óók aan risicospreiding van onze crowdfunding portefeuille te gaan werken. Dat betekent dat wij ons meer gaan verdiepen in andere crowdfunding platformen. Hiervoor hebben wij in de reacties op onze vorige blog al een paar interessante tips gehad.

De pagina waarop wij onze crowdfunding portefeuille bijhouden is bijgewerkt.

8 opmerkingen:

 1. Die hebben wij aan ons voorbij laten gaan. Toen de aanmelding rond was was er geen tijd meer om in te lezen voordat het bedrag bereikt was

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel zaak je goed in te lezen, te weten wáárin je investeert. Goede keuze dus.

   Verwijderen
 2. Waar schrijf je je in voor die nieuwsbrief? Die wil ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij registratie bij dit crowdfundingplatform kon ik hiervoor kiezen. Ik denk ook dat je, als je inlogt, dit in de persoonlijke instellingen ook nog wel kan aanpassen.

   Verwijderen
 3. Ik zag het te laat, het was inderdaad een mooi project. 5 sterren is natuurlijk altijd prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je moet er snel bij zijn. Bij dit soort projecten teken je bijna blind in :-) Overigens kun je tegenwoordig ook automatisch inleggen; de criteria bepaal je zelf. Zelf heb ik dit nog niet gedaan, omdat ik zelf controle wil hebben.

   Verwijderen
 4. Interessant blog! Wellicht helpt onze portefeuillemanager Crowdfundpanel.com jullie om het overzicht te behouden zodra jullie gaan investeren in meerdere projecten op meerdere platformen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Frank, leuk dat je reageert! Hoewel jouw reactie wel iets weg heeft van 'reclame maken' - en ik dit niet altijd zondermeer accepteer - heb je mij dit keer toch getriggerd om eens te kijken. Maak ik dit weekend even tijd voor.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews