donderdag 27 oktober 2016

Hypotheekschuld weer wat lager

Na het ontvangst van mijn salaris werden de maandelijkse spaar- en reserveringsbedragen, volgens het 'pay yourself first-principe', weer overgeboekt naar de spaarrekeningen. Ook werd weer de maandelijkse extra aflossing van € 875,00 op onze aflossingsvrije hypotheek overgemaakt naar de bank.

Extra aflossing aflossingsvrije hypotheek
Onze hypotheekschuld van het aflossingsvrije gedeelte daalt als gevolg hiervan van € 48.117,97 naar
€ 47.242,97, daar waar de hoogte van dit leningdeel in 2012 - toen wij begonnen met aflossen - nog € 105.500,00 bedroeg.


De maandlasten gaan weer met € 2,26 bruto per maand naar beneden. Voor alle hypotheekdelen betalen wij nu € 868,41 bruto rente en inleg per maand.

Als wij in dit tempo blijven aflossen, dan is dit leningdeel - in acht jaar tijd - in april 2020 in zijn geheel afgelost.

Benieuwd naar meer cijfertjes? De pagina 'Onze hypotheek' is weer helemaal up-to-date!

5 opmerkingen:

 1. 60.000 in 4 jaar. Dat is een mooi inkomen. Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En als je ook nog eens rekening houdt met de uitgespaarde rente over de resterende looptijd van dit leningdeel, dan ligt het bedrag substantieel hoger.

   Verwijderen
 2. Blijft maar doorgaan he? Hoe heerlijk om er over 4 jaar vanaf te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja :-) Het lijkt mij ook een heerlijk gevoel om dit deel over een kleine vier jaar te kunnen aflossen, en meer nog de ruimte die dat geeft. Ruimte om onder andere te gebruiken om extra te kunnen inleggen in de bankspaarhypotheek. Maar ook voor andere zaken, zoals minder werken.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews