zondag 26 juni 2016

Een teken van leven :-)

Het is al weer ruim anderhalve week geleden dat wij van ons lieten horen. Vandaag weer een teken van leven :-)
Ik merk dat het gelijktijdig oppakken van een studie (leren programmeren in Java) en een intensieve softskill training in combinatie met fulltime werken en aandacht voor het gezin niet de meest ideale combinatie is :-) Vandaar dat er tot de zomervakantie dan ook weinig tijd over blijft voor andere zaken, zoals bloggen. Het is even niet anders, het is een kwestie van keuzes maken, óók op dit vlak.

De wereldwijde (financiële) ontwikkelingen van de afgelopen anderhalve week geven genoeg stof om te bloggen. Maar ik zie dat collega-bloggers deze taak voortvarend hebben opgepakt :-) Dus, dat laat ik even voor wat het is.


Vakantie geboekt

Wie al langer met ons mee leest, weet dat wij erg in dubio zaten om ook daadwerkelijk de stap te nemen om een zonvakantie - ter gelegenheid van ons 12,5-jarig huwelijk - in het najaar te boeken. Vanmorgen heb ik de daad bij het woord gevoegd en de vakantie definitief geboekt! Maar er is nog een andere ontwikkeling: wij gaan niet met zijn drieën. De ouders van X. gaan ook mee. Ja, dat lees je goed :-) 
Toen onze zoon nog niet leerplichtig was, gingen wij in november (lekker buiten de schoolvakanties) een week naar één van de Canarische Eilanden om een weekje van de zon te genieten. Aangezien de ouders van X. dat ook graag wilden, maar geen talen spreken en het zelf spannend vinden om te reizen en zich te redden in het buitenland, zijn wij samen op vakantie gegaan. Uitgangspunt is natuurlijk daarbij dat wij het gezamenlijk heel erg goed kunnen vinden en elkaar ook vrij laten.
Bij het bespreken van ons voornemen om deze vakantie te boeken, lieten zij doorschemeren - als wij dat zagen zitten - het wel leuk te vinden om mee te gaan. Wij hebben dat even laten bezinken, en vonden het eigenlijk wel erg gezellig. Dus, zo gezegd, zo gedaan. De boeking is nu definitief en het aftellen kan beginnen :-)

Tas

Een (andere) langgekoesterde wens van X. is de aanschaf van een andere tas. Ook hier schreven wij al over in onze blog 'Doorslaan in besparen'.
Jullie reacties op deze blog waren het laatste zetje om de tas tóch aan te schaffen.  Als verrassing heb ik deze dan ook voor haar besteld. De glimlach op haar gezicht is onbetaalbaar. Een goede investering dus :-)

Extra aflossing
Gisteren werden alle automatische overboekingen weer verwerkt, waaronder onze maandelijkse extra aflossing van € 875,00 op het aflossingsvrije gedeelte van onze hypotheek. Deze wordt per 1 juli a.s. verwerkt. Begin juli a.s. ontvangen wij van onze bank dan weer een nieuw leningoverzicht. Zodra deze binnen is, zal ik ook weer het tabblad 'Onze hypotheek' bijwerken.


Genieten

Wie al langer op dit blog mee leest, weet dat Y. de afgelopen twee jaar aardig in die lappenmand heeft gezeten als gevolg van diverse operaties. Nu de situatie echt stabiel lijkt, is er ook steeds meer ruimte om de dingen die het leven zo leuk maken weer op te pakken. Te genieten van hobby's. Okee, fietsen zit er nog even niet in. Maar vorige week zijn wij met zijn tweeën een hele dag heerlijk naar de sauna geweest. Hoe lekker is dat zeg, na twee jaar! :-) Ook ga ik binnenkort met mijn vaste buddy weer eens voorzichtig ´bubbelen´(een duik maken). Genieten van de mooie onderwaterwereld.    

Nu de laatste kunststof kozijnen zijn vervangen en de voorkant van het huis is schoongemaakt en voorzien is van een vuil afstotende nieuwe sauslaag, zit ons huis er weer tiptop uit. De tuin staat ook volop en bloei en dat maakt dat wij elk moment dat wij buiten kunnen zitten dat ook doen. Wij genieten er enorm van! Nu hopen dat het weer de komende periode wat beter wordt, zodat wij ook de avonden lekker buiten kunnen zitten (zij het dan regelmatig met een studieboek, maar dat mag de pret niet drukken).

8 opmerkingen:

 1. Ow jee wat een drukte. Natuurlijk schiet bloggen er dan bij in...komt wel weer als je in rustiger vaarwater zit. Zorg je wel voor genoeg ontspanning en opladen van jezelf in die tussentijd?

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jouw leuke reactie! Ja, voor ontspanning en het opladen van mijzelf neem ik ook echt wel de tijd, met name in het weekend. Don't worry :-)

   Verwijderen
 2. Poeh, dat klinkt ook alsof je veel tegelijk op je bordje hebt. Ik kan me voorstellen dat bloggen er dan wel eens bij inschiet.

  Ik vind het bijzonder dat je met je schoonouders op vakantie gaat. Fijn dat jullie zo goed overweg kunnen zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, maar de periode waarin deze twee opleidingen/trainingen naast elkaar lopen is te overzien.

   >> Ik vind het bijzonder dat je met je schoonouders op vakantie gaat. <<
   Dat is het ook. Dat werkt ook alleen maar als je goed met elkaar overweg kan, voor een groot deel op dezelfde golflengte zit. En, zoals ik al schreef, elkaar vrij laat om de dingen te doen die een ieder voor zichzelf wil doen.

   Verwijderen
 3. Life gets in the way sometimes - en dat mag ook gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je reageert! Hahaha, daar heb je helemaal gelijk in. En ik vind het ook niet erg; de periode is goed te overzien.

   Verwijderen
 4. Succes met alles! Je werd gemist, maar het is totaal te begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews