maandag 11 april 2016

De kogel is door de kerk: onze vakantieplannen!

Vorige week schreven wij dat wij - in afwachting van hoe het herstel van Y. verloopt - ons aan het oriënteren zijn op een zonvakantie in het hoogseizoen. Zoals in onze doelen voor 2016 valt te lezen, laten wij de kampeerspullen dit jaar op zolder en vieren wij ons 12,5-jarig huwelijk op een warme plek in de zon. Een vliegvakantie naar de zon blijkt in het hoogseizoen overigens qua prijs nogal flink aan de maat. 

Dat heeft ons aan het denken gezet. Willen wij wel zoveel betalen voor een relatief korte vakantie? Natuurlijk, zoals 'Mariimma' schreef is er de afgelopen jaren al zoveel bespaard, dat wij het onszelf ook moeten gunnen. Dat is waar. En toch bleef het knagen, zat het ons niet lekker.

Dat bracht Y. op een idee. Wat nu als wij voor dezelfde uitgave twee keer op vakantie zouden kunnen? Enig speurwerk leerde ons dat dezelfde all-in vliegvakantie in het najaar - in de herfstvakantie - aanzienlijk goedkoper is. Als wij de vliegreis naar de zon in het najaar maken, kunnen wij van het verschil in de zomervakantie ook nog drie weken kamperen in Nederland. Dat klinkt best aantrekkelijk, toch? Helemaal als het weer, net als de vorige keer toen wij voor het eerst in Nederland kampeerden, weer zo mee zit.

Wij gaan het gewoon zo doen!

Wij hebben er steeds meer en meer zin in, helemaal nu wij de afgelopen anderhalf jaar niet hebben kunnen kamperen als gevolg van de operaties die Y. heeft ondergaan. En dan ook nog naar de zon in het najaar. Dat voelt als luxe, en dat is het natuurlijk ook! :-)

Wij hanteren dezelfde aanpak als de vorige keer dat wij in Nederland kampeerden. Een week voor de vakantie bepalen wij of het weer voldoende mooi is en blijft (zover je dat vooruit kunt plannen). Als het droog is en het niet giet van de regen boeken wij een leuke en bij voorkeur kleinschalige camping voor een week of drie. Tegen die tijd weten wij ook of Y. helemaal hersteld is.
Waar wij vroeger bang waren dat wij achter het net visten, bleken er nog voldoende campings ruimte te hebben. Oké, je moet dan niet naar één van de meest gewilde campings van Nederland gaan, maar die laten wij sowieso links liggen... :-)

8 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee, geniet van de voorpret.

  Het heeft ook bij ons de voorkeur om met een bepaald budget meerdere keren op vakantie te gaan. Wij zijn totaal geen zon aanbidders dat scheelt ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed idee! Twee vakanties voor het geld waar je er in de zomer maar één van had (de vliegvakantie). Dubbel zo veel ontspanning ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend plan, dubbel zoveel plezier voor dezelfde prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed plan. Wij doen bijna hetzelfde. In de mei vakantie naar de zon en van de zomer blijven we lekker in Nederland. Alvast veel plezier met het uitzoeken.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews