zaterdag 19 augustus 2017

Zomervakantie 2017: de uitgaven

Vorige week vrijdag hebben wij in de loop van de middag onze tent uitgesopt en weer fris en fruitig - en vooral droog! :-) - ingepakt. Na een relatief korte autorit van twee uur, dat is het voordeel van in Nederland kamperen, waren wij thuis.

De afgelopen drie weken hebben wij heerlijk genoten van alles wat Zeeland te bieden heeft. Een fantastische camping, rust, prachtige natuur, en niet in de laatste plaats het heerlijke weer! Waar ik in de nieuwsberichten, of tijdens sporadisch contact met het thuisfront, hoorde van slecht zomerweer - en zelfs van 'horrorzomerweer' - hebben wij 'slechts' een handvol dagen regen gehad. Dat is wel iets meer dan vorig jaar het geval was, toen wij ook in Zeeland verbleven. De rest van de dagen was het heerlijk vertoeven bij een graad of 20 of net er boven. In de zon, en vooral uit de wind, voelt dat al heel snel als een erg aangename temperatuur. Het voordeel met deze temperaturen is dat je ook nog iets kunt ondernemen. Dat is anders als het bijna 40 graden is. Het enige nadeel blijft, vind ik, dat je niet 's avonds tot laat lekker buiten kunt zitten. Maar ach, als dat het enige nadeel is :-)

Drie weken ontspannen, zorgeloos genieten en leuke dingen doen. Lekker eten en drinken. Wat heeft ons dat nu uiteindelijk gekost?


Camping

De camping reserveerden wij begin dit jaar. Wij stonden op een luxe camping met veel voorzieningen. En ook nog eens op comfort-kampeerplaats met onze tent. De camping is zeker niet goedkoop. Voor voorzieningen als goed sanitair, een zwembad, voldoende activiteiten voor tieners (het trekt ook deze leeftijdsgroep aan) moet ook betaald worden. De kosten van de kampeerplaats voor 21 nachten kwam uit op € 955,00. Dat komt neer op een bedrag van iets meer dan € 45,00 per nacht. Deze kosten werden al eerder betaald van het vakantiegeld.


Uitjes

Uit het overzicht komt naar voren dat wij aan uitjes veel minder hebben besteed dan in andere jaren. Wij hebben het Deltapark Neeltje Jans bezocht, waar wij overigens meer van hadden verwacht. Het park zelf is het geld naar onze mening zeker niet waard. De rondleiding van een gids door de Oosterscheldekering daarentegen was zeer interessant en leerzaam!

Ook hebben wij het pittoreske Veere, Middelburg en Gent (België) bezocht. Allemaal prachtige, sfeervolle plaatsen.

In de eerste week - toen mijn vrouw nog aan het werk was - heb ik samen met mijn zoon een dag een kajak gehuurd, om zo van het ene naar het andere eiland op het Veerse meer te peddelen. Heerlijk dobberen op het water, uitrusten op één van de eilandjes. genieten van het uitzicht. En gezellig samen kletsen en picknicken. Wat een topdag!

Ook zijn mijn vrouw en ik een dag samen op pad geweest, toen onze zoon met een vriendje en zijn gezin mee mocht naar het Veerse meer om met een rubberboot te gaan varen. Wij hebben een Geocach-wandeling van ruim 15 kilometer gemaakt. Ook ben ik er zelf veel op uitgegaan met de fiets om te geocachen en te genieten van de prachtige Zeeuwse omgeving en dorpen. Ik haal er ontspanning uit. Het is leuk en kost niets. 


De uitjes kosten al met al zo'n € 125,00.

Boodschappen

De kosten zitten hem ook niet in de categorie boodschappen. Als ik de uitgaven naast het reguliere boodschappenbudget leg dan hebben wij zelfs minder uitgegeven dan normaal. En dat terwijl wij toch wat meer lekkere gezonde producten (aardbeien) kochten, maar toch ook 'ongezonde' lekkere producten, zoals bier, wijn en snacks (nootjes en chips).


Horeca

Dit jaar hebben wij beduidend minder uitgegeven aan horeca. Wij zijn weer meer met onze gasstelletjes in de weer geweest. Ik vind dit één van de aantrekkelijke dingen van kamperen. Toch hebben wij ook geregeld gebruik gemaakt van de voortreffelijke en betaalbare brasserie bij de camping. Dagelijkse vers bereide (streek)producten 'op de plank'. Niet dat wij hier nu dagelijks 'uit eten gingen', laat dat duidelijk zijn. Slechts een paar keer :-) 
Wel hebben wij wel wat vaker geluncht of een terrasje gepikt in de steden die wij bezochten. Ook hebben wij regelmatig een lekker ijsje gekocht op de camping. Al met al hebben wij in drie weken tijd zo'n € 265,00 uitgegeven.

Als ik alle uitgaven bij elkaar optel, inclusief de benzine, parkeerkosten en tol voor de Westerscheldetunnel, komen onze uitgaven voor de zomervakantie uit op een kleine € 1.500,00. De camping werd, zoals gezegd, al eerder van het vakantiegeld betaald. De overige uitgaven van de betaalrekening. Wij hebben het resterende vakantiegeld niet aan hoeven spreken.

Hanteren jullie een vakantiebudget? En ben je daarmee uitgekomen? Of heb je 'de boel de boel' gelaten en je jezelf niet aan een budget gecommitteerd?

10 opmerkingen:

 1. Wij zijn niet op vakantie,maar zijn juist thuis om aan het huis te werken. Ondanks de vele klusjes hebben we wel vakantie en dus wordt er geluncht en gedineerd buitenshuis. Niet iedere dag en met mate maar hè je mag jezelf best kietelen. We hebben hiervoor geen budget. Het vakantiegeld spaarden we op voor de garagedeur. Alle uitgaven moeten van de lopende rekening. Als het eind in zicht is dan matigen we en eten we gewoon thuis. Fijn dat jullie vakantie zo bevallen is, ik vind het besteede bedrag zeer netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het was heerlijk! En zijn zelf ook tevreden over het uitgegeven bedrag.

   Het klinkt als een goede combinatie: klussen, waardoor je huis steeds mooier wordt, EN jezelf een 'beetje kietelen'. Fijn dat je ook het grootste gedeelte van de lopende rekening kunt betalen, zonder een buffer of het vakantiegeld aan te spreken.

   Verwijderen
 2. Wij hanteren niet echt een budget, camping hadden we vooruit betaald, de rest gewoon van de betaalrekening...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt als dezelfde aanpak die wij hanteren. Ach, zo lang het werkt is daar niets mis mee :-)

   Verwijderen
 3. Klinkt als een topvakantie! De kanotocht met je zoon klinkt echt geweldig, wat een ervaring. Daar kan geen pretpark tegenop.

  Netjes gedaan wat uitgaven betreft. Fijn als je zo kunt genieten van de natuur, dan heb je ook geen behoefte aan grote uitgaven.


  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad een heerlijke vakantie, waarin weer de nodige nieuwe herinneringen gemaakt zijn. Erg waardevol, en daar kan eigenlijk geen bedrag tegenop. Toch zijn wij erg blij met het uitgegeven bedrag :-)

   Verwijderen
 4. Geen vast budget, maar wel een max hoor ;) dit jaar niet op vakantie dus geen verblijfskosten en net in mn blog alle kosten gezet.. een erg lowbudget vakantie met enorm veel uitjes! superfijn gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik had niet anders verwacht :-) Ik las je blog inderdaad en krijg de indruk dat jullie het erg naar jullie zin gehad hebben. En dat is wat het belangrijkste is, toch?!

   Verwijderen
 5. We hebben niet echt een budget, en we leven wat ruimer in de vakantie. Maar ik let toch nog wel op de uitgaven.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews