zaterdag 2 april 2016

Het boodschappenbudget van maart

De maand maart is voorbij. Hoe is het deze maand gegaan met het eind vorig jaar bijgestelde boodschappenbudget? Heeft het strakker bijhouden van het budget zijn vruchten afgeworpen?

Booschappenbudget maart

In totaal gaven wij deze maand € 326,96 uit aan boodschappen. Dat is wederom meer dan de gebudgetteerde € 300,00. De oorzaak is vrij makkelijk te achterhalen.
De ouders van X. verbleven zowel de eerste als tweede Paasdag bij ons. Heel gezellig natuurlijk, maar een paasontbijt, gourmetten, een wijntje hier en een hapje daar kosten dan toch meer. Extra kosten: € 32,93. Als wij dit bedrag los zien van de reguliere boodschappen, dan komen wij uit op € 294,03. 

Gemiddeld genomen (januari: € 282,79, februari: € 342,21, maart: € 326,96) komen wij uit op € 317,32.

Zijn jullie uitgekomen met het boodschappenbudget? Of heeft Pasen toch bewust danwel onbewust invloed hierop gehad?

8 opmerkingen:

 1. Netjes hoor hoe jullie dat doen met de boodschappen.
  Wij hebben geen echt boodschappenbudget. Met Pasen aten we niet heel bijzonder (rollade met gewokte groente en ijs toe). Tweede dag waren we bij vrienden en lunchten in een pizzeria, We bleven ook eten en aten soep met hotdogs. We deelden de kosten.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En dan was ik nog vergeten te vermelden dat er ook nog twee kratten bier bij zaten (die gaan zeker tot en met de zomer mee), want zoveel drinken wij niet :-)

   Feestdagen hoeven ook niet duur te zijn; het is net wat je er van maakt. Het klinkt in ieder geval alsof jullie fijne dagen achter de rug hebben.

   Verwijderen
 2. Ik zat goed vorige week, ik had €32,-uitgegeven aan boodschappen. In plaats van de gebudgetteerde 40,-. Maar tweede paasdag kregen we ook een eter en hebben we gegourmet, kosten; €30,-. Dus helaas alsnog €22,- boven weekbudget. Maar ach, we hebben een ontzettend gezellig paasweekend gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te zien dat wij in hetzelfde schuitje zitten. Ruim budget over en dan toch negatief eindigen. Maar weet je? Dat is niet het enige dat telt, zoals jij al aangeeft. Ontzettend gezellige dagen zijn goud waard; meer dan die paar tientjes. En helemaal als je ze gewoon hebt :-) Kwestie van keuzes maken.

   Verwijderen
 3. Budget is budget, maar als uitzonderingen regel gaan worden dan wordt het streefbudget nooit gehaald en gaat men zich steeds meer verschuilen achter allerlei drogredenen. Ik zou zeggen de volgende maand werken we het tekort direct weer weg, desnoods op water en brood, maar daar hoor ik niemand over. Dat is ook de reden waarom wij niet zo strak budgetteren, je bent anders de hele maand bezig om jezelf voor de gek te houden.

  Als je niet anders kunt alla, maar wat weegt zwaarder eerder van je hypotheek af, eerder met pensioen kunnen of 30 jr meer plezier doordat je je meer ruimte gunt. Elke maand na die 30 euro overschrijding kijken, daar word je op den duur toch gek van en een gierige krent er bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jouw reactie en jouw standpunt hierin.

   Natuurlijk heb je een punt als je stelt dat uitzonderingen de regel worden. Het is denk ik hoe je om gaat met de term 'budget'. Voor ons is het een goede richtlijn om bewust(er) om te gaan met onze uitgaven. Het is voor ons niet een wet van meden en perzen. Daarbij is het - gelukkig - zo dat er ook geen noodzaak is (wij sparen immers een volledig inkomen).

   Voor wat betreft de eerste opmerking in de tweede alinea sla je de spijker op zijn kop. Het gaat om het vinden van de voor ons juiste keuzes, de juiste balans tussen besparen en genieten. Laat dat nou de ondertitel van dit blog zijn ;-)

   Verwijderen
 4. Ik heb bewust geen budget voor de boodschappen.we eten gevarieerd.. ik koop dus met name wat in de aanbieding is of waar net een 35% korting sticker opzit. Ik heb wel goed inzicht in wat ik per maand aan boodschappen uitgeef. Een budget kan ik niet veel mee, de laatste dag van de maand eet ik toch wel, al zou ik boven dit budget zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jouw reactie. Dat is ook het belangrijkste, goed inzicht :-)

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews