vrijdag 29 april 2016

BespaarBalans op blind date bij Verlossende Aflossers

Al weer even geleden kwam Y. in contact met Rose, een collega blogger die schrijft onder de naam Verlossende Aflossers. Zij blijkt op een steenworp afstand te wonen. Zo ontstond het idee van haar kant om eens met elkaar af te spreken. Daar stond Y. wel voor open. Zo gezegd, zo gedaan. Gisteren, tegen het einde van de middag, belde Y. aan bij het huis van Verlossende Aflossers, dat van een afstand al te herkennen was aan het prominente verkoopbord in de tuin. 

Hoewel het an sich best apart is om met iemand af te spreken die je alleen van een blog kent, en zij in die zin ook mij alleen zo kent, bleek zij in het recente verleden een collega van Y. te zijn geweest bij het bedrijf waar Y. nu werkt. Niet dat wij elkaar daar ooit zijn tegengekomen, maar dat terzijde :-)

Het werd - onder het genot van een hapje en een drankje - een erg leuke en vooral gezellig middag, die overging in de avond. Leuk om te praten en te discussiĆ«ren over allerlei onderwerpen, zoals - natuurlijk - de aanleiding tot het consuminderen en (extra) aflossen en de zoektocht naar een goede balans tussen besparen en genieten voor nu en in de toekomst. Wij spraken ook over al gerealiseerde en nog te realiseren besparingen, dat veel kleine beetjes grote beetjes maken. Ook passeerden de vele initiatieven, die zich in de (deel)economie ontplooien, de revue. 

Kortom: erg leuk om met eensgezinden ervaringen en belevenissen te delen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

7 opmerkingen:

 1. Was het spannend, want uit de blog kan ik dat niet echt opmaken?

  "Het werd..... de revue" Ietsje meer inhoud graag.

  Wat ik me bij consuminderaars afvraag of er ook gekeken wordt wat je op een verjaardag van iemand gekregen hebt. Bijvoorbeeld je hebt 15 euro gekregen en je geeft 10 euro terug dan heb je 5 euro verdiend. Op kinderverjaardagen zie je dat ook vaak bij gezinnen met meerdere kinderen. Zo ook bij "onder het genot van een hapje en een drankje", wordt er dan niet snel gedacht van dat hoeven wij mooi niet te betalen? Hoe gaan consuminderaars daar mee om? Lijkt me toch dat er op den duur spanningsvelden gaan ontstaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jouw opmerking, al geeft mijn onderbuik gevoel aan dat deze reactie niet als zodanig oprecht bedoeld is. Hoewel ik toch van het goede uitga, een korte reactie.

   Als blogger gebruik je soms een pakkende titel :-) Dat wil overigens niet zeggen toch, dat blind dates per definitie altijd spannend (hoeven te) zijn? :-)

   Het bericht heeft die diepgang die ik graag wil delen. Als je dergelijke bespaarblogs volgt, is denk ik wel duidelijk wat er zoal besproken kan worden.

   Zoals Gewoon Vlijtig al hieronder al aangeeft denken consuminderaars, en wij in ieder geval althans, niet zo. Dit klinkt meer als een beschrijving van een vrek.
   Je houdt hier simpelweg gewoon rekening mee in het budget. Een volgende keer komen ze gewoon gezellig bij ons langs.

   Verwijderen
 2. Ik heb dit in het verleden met twee personen gedaan. Eentje daarna nooit meer gezien, wel via facebook, en met de andere enkele keren, maar alleen voor het brengen van kleren en ook via facebook. Daar heb ik er inmiddels wel een stuk of 6-7 op.
  En anoniem hierboven, zo denken consuminderaars niet. Je hebt gewoon een potje voor extra uitgaven en daar wordt het hapje en drankje van betaald. De ene keer betaald de andere en de andere keer is het bij jou thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was het gezellig? Ik vraag dit omdat we zelf al meerdere keren stellen hebben uitgenodigd, maar zelf altijd minder worden uitgenodigd, dan ga je toch denken? Hetzelfde doet zich voor met rondjes geven in de kantine, iedereen zit elkaar aan te kijken wie is er aan de beurt om iets te drinken te geven en als dan degene die eigenlijk aan de beurt is zegt ik ga naar huis dan voelt dat niet lekker.

   Verwijderen
  2. @Gewoon Vlijtig: het was de insteek elkaar gewoon eens te ontmoeten, nu wij zo dicht bij elkaar wonen. Ervaringen te delen. Of er een vervolg komt, en hoe vaak, vind ik niet belangrijk. Als het klikt, klikt het. En anders houdt het vanzelf op. Met jouw laatste opmerking ben ik het helemaal eens!

   @Anoniem (12:01): ik snap jouw eerste opmerking. Zoals ik in de reactie aan Gewoon Vlijtig al schrijf heb ik geen verwachtingen. Als het klikt, klikt het. En anders houdt het gewoon op. Voor wat betreft het rondjes geven, is het wel zo eerlijk om dat te delen. Je hebt er altijd mensen tussen zitten die zich drukken. Dat zegt meer over die mensen, dan over diegenen die wel hun 'verantwoording' nemen. Dat voelt inderdaad niet lekker. Het is dan de vraag of je wel met dergelijke mensen wilt omgaan...

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ik had je reactie over het hoofd gezien :-( Het was zeker erg leuk om elkaar zo te ontmoeten!

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews