woensdag 20 april 2016

Deelname aan onderzoek naar bankzaken

Regelmatig - zo'n drie tot vier keer per jaar - neemt Y. deel aan een onderzoek - via een één-op-één of groepsgesprek - van M-Select. Het is leuk om je mening te kunnen geven, waarbij je ook een flinke zakcent kunt verdienen. De netto verdiensten liggen meestal tussen de € 25,00 en € 75,00. Y. gaat niet voor minder dan € 40,00 :-)

Bedrijven laten onderzoek uitvoeren naar werkelijk allerlei onderwerpen. Hoewel vaak de opdrachtgever niet bekend wordt gemaakt (deze kijkt overigens wel mee via een spiegelwand), is het meestal niet moeilijk te raden :-)

Gisteren nam Y. deel aan een groepsgesprek van twee uur.  Dat lijkt lang, maar de ervaring leert dat de tijd werkelijk vliegt. Zo ook deze keer. En je krijgt er nog voor betaald ook. De verdiensten waren dit keer € 60,00.
Het gesprek stond in het teken van 'bankzaken'. Nou, dat is wel een onderwerp dat Y. aanspreekt :-)

Voorafgaand aan het groepsgesprek moest er een huiswerkopdracht worden gemaakt. Gevraagd werd om een drietal banken te vergelijken voor wat betreft de keuze van een nieuwe betaalrekening. In het gesprek werd hier op voortgeborduurd (een leuk woord om weer eens te gebruiken)
Waarom kiezen de aanwezige deelnemers nou voor die drie banken? Werd er enkel gelet op kosten of kijkt men ook naar de diensten binnen het betaalpakket? En welke diensten dan? Spelen er nog andere overwegingen mee? 

Opvallend was dat de deelnemers tot vóór het onderzoek helemaal niet zo bezig waren met de kosten van een bankpakket. Laat staan dat ze goed wisten welke diensten er in zitten en wat ze er eigenlijk voor betalen. Want ja, waarom zou je - als je bijvoorbeeld al vanaf kinds af aan bij een bank zit - voor een paar euro per maand zoveel moeite doen om je eens goed te verdiepen in wat je nodig hebt en wilt betalen? Laat staan zou willen overstappen?
De huiswerkopdracht zorgde er voor dat dat inzicht er wel kwam. Dat was even schrikken voor menig deelnemer. De diensten en daarmee ook de kosten verschillen enorm per bankpakket. Het zorgde in ieder geval voor een leuke discussie en niet geheel onbelangrijk de nodige bewustwording :-)
Het toont maar weer eens aan hoe weinig mensen zich bezig houden met hun bankzaken en met financiële producten, die zij afnemen.
Uiteindelijk stelden wij tijdens het - overigens zeer leuke gesprek - een drietal bankpakketten samen, variërend van een goedkoop basis betaalpakket tot een uitgebreid betaalpakket. Betaalpakketten met hele vernieuwende en verfrissende (digitale) diensten. Helaas mag ik hierover niets vertellen. 
Wij deden ook nog enkele suggesties voor modulaire betaalpakketten, waar je alleen voor die diensten betaalt die je ook daadwerkelijk afneemt. Dat werd door de opdrachtgever, zo begrepen wij na afloop, zeer positief ontvangen.

Zou jij liever voor een 'vast' betaalpakket kiezen of voor een modulair opgebouwd betaalpakket, waarbij je alleen betaalt voor de diensten die jij nodig hebt?

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk logje. Ik doe al aan diverse enquetes mee en sprokkel wat extra geld bij elkaar, niet veel maar ik vind het wel leuk.

  Ga eens kijken of dit wat voor me is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je ;-) Als je het invullen van enquêtes afzet tegen dit soort onderzoeken, dan is dit veel lucratiever. Daarnaast is zo'n groepsgesprek, en de dynamiek, erg leuk.
   Als je besluit je in te schrijven benaderen ze je vanzelf. Het is wel goed om te weten dat ze een paar locaties in het land hebben. Eén daarvan is in mijn woonplaats. Dat maakt de drempe laag, want zo heb ik geen reiskosten :-)

   Verwijderen
 2. Leuk, en doe mij maar een modulair pakket dan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha! De vraag is echter, en die discussie was er gisteren ook, of dat goedkoper uit zal vallen. Maar ook heeft het mijn voorkeur...

   Verwijderen
 3. Ik zou een modulair pakket wel zien zitten. Bij allerlei verzekeringen zou dat ook een uitkomst zijn. Ik ken een ziektekostenverzekeraar die dat doet, maar dan nog vind ik de modules daar te omvangrijk.

  Is het trouwens niet voortGEborduurd?

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dat was ook gisterenavond de veel gehoorde wens. Ik ben benieuwd hoe deze bank het gaat aanvliegen.

   Die ziektekostenverzekering ken ik ook, zij het alleen van naam. Ik ben er niet verzekerd. Ook ik vond de mpdules nog vrij uitgebreid en ook qua prijs niet echt aantrekkelijk.

   Volgens mij heb je gelijk, het is hier een voltooid deelwoord. Ik heb het aangepast :-)

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews