maandag 8 februari 2016

Mijlpaal: 25.000 pageviews

Gisteren, ruim vijf weken nadat wij onze blog zijn gestart, passeerden wij de 25.000 pageviews. Toen wij begonnen met dit blog hadden wij niet verwacht dat het zo snel gevonden zou worden door andere bloglezers. Ook werd het blog al snel door andere blogs 'geadopteerd', in die zin dat het is toegevoegd aan de lijst met te volgen blogs of dat in andere blogs verwezen wordt naar één van onze blogposts. Met name dit maakt dat het aantal pageviews snel is gestegen. 
Zuinigaan is overigens hofleverancier, waarvoor bedankt! :-)

Een leuk gegeven, maar dat is natuurlijk niet de reden om een blog te beginnen.
Wij begonnen deze blog, omdat wij in de loop van 2012 geïnspireerd raakten door het lezen van boeken en met name andere bloggers op het gebied van consuminderen en (extra) aflossen van hypotheken. 
Het delen van onze denkbeelden en eigen ervaringen - met betrekking tot onze zoektocht naar een goede balans tussen 'genieten' en 'besparen' - was de aanleiding om ook zelf te gaan schrijven. 

Nu wij een maand verder zijn, merken wij hoe fijn het is om te schrijven en van lezers te 'horen' wat hun mening is over een bepaald onderwerp, hoe zij het aanpakken. Deze interactie biedt zoveel meerwaarde en nieuwe inspiratie dan wij van te voren gedacht hadden. Een bedankje aan onze bezoekers, en diegenen die de tijd en moeite nemen om te reageren, lijkt ons op zijn plaats :-)

Statisieken 

De statistieken van Blogger geven een leuk inkijkje in de diverse informatiebronnen. Google Analytics is zo nóg uitgebreider en gedetailleerder. Je kunt zelfs analyses maken tot op stadsniveau. De vraag is wel hoe dit gemeten wordt, want wij vermoeden dat naar het ip-adres van de internet provider wordt gekeken. Wij kunnen ons wel voorstellen dat deze informatie, met name door bedrijven, gebruikt wordt om een betere aansluiting te zoeken bij hun klanten. Voor ons is niet meer dan een leuk inkijkje :-)

Enkele leuke statistieken:

 • het aantal pageviews is op het moment van schrijven van dit blog 25.876
 • deze pageviews zijn gegenereerd door ruim 3.500 unieke gebruikers in 12.474 sessies
 • 78,1% van de bezoekers zijn terugkerende bezoekers, 21,9% zijn nieuwe bezoekers
 • ruim 20% van onze lezers woont in Zuid-Holland
 • in het buitenland worden onze blogs voornamelijk in Amerika, België, Ierland, Duitsland en Canada gelezen.
 • de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar is het meest vertegenwoordigd op ons blog
 • daarvan is 54,15% man, 45,85% is vrouw
 • ruim 48% leest onze blog via een desktop/laptop, ruim 33% via een tablet en ruim 18% via een mobiele telefoon
 • de meest gebruikte browsers zijn Chrome (41%) en Safari (32%) 
 • ruim een vijfde van onze lezers is abonnee bij Ziggo.

Feedback op onze blog - of onderwerpen waar jullie over willen lezen - is altijd welkom!

10 opmerkingen:

 1. Wat supergoed zeg!! En ook grappig, die statistieken. Hier zou mijn blog ook vooral door mannen gelezen worden (een beetje dezelfde verhouding), terwijl de reacties toch meestal van vrouwen komen. Mijn publiek is ietsje ouder en inderdaad veel terugkerende bezoekers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geeft dan eenzelfde beeld. Grappig eigenlijk als je er over nadenkt. Mannen lezen, vrouwen reageren.
   Al zijn jouw bezoekersaantallen, nu jij al jaren bezig bent, inmiddels vast een stuk hoger! :-)

   Verwijderen
 2. Wat leuk zo'n overzicht. Ik vind vooral de zoektermen grappig om te zien. Soms zijn het de meest bizarre tref woorden hoe iemand op mijn blog terecht komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :-) Goed dat je dat aanstipt. De zoektermen waren nog erg beperkt. Misschien moet ik toch eens kijken hoe wij 'beter gevonden' kunnen worden door zoekmachines...

   Verwijderen
  2. Waar kan je zien welke zoektermen worden gebruikt? Die heb ik nog nooit bekeken voor mijn blog.

   Verwijderen
  3. Als je in het menu onder 'Mijn blogs' klikt op 'Statistieken' -> 'Verkeersbronnen' dan staat er helemaal onderaan een kopje 'Zoekwoorden'. Deze functie is wel beperkt. Google Analytics is wat dat betreft een stuk uitgebreider.

   Verwijderen
 3. Mag ik vragen of je nog iets speciaals hebt gedaan om de blog zo snel te laten ontwikkelen qua bezoekers?

  Ik ben echt net begonnen met een blog en het leukste is natuurlijk interactie te hebben. Maar ik weet niet zo goed hoe je je blog subtiel onder de aandacht te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de kern gaat het natuurlijk schrijven en interactie.
   Wat ik heb gedaan en nog steeds doe is, naast het (bijna) dagelijks schrijven, veel inhoudelijk reageren op andere blogs. In de eerste weken heb ik er ook een link naar mijn blog bijgezet. Dit is wat minder subtiel, maar het werkt blijkbaar wel. Nu doe ik dat alleen als het blog onderwerp aansluit bij een blog, ik zelf al heb geschreven. Wat ook helpt is als andere gevestigde blogs jouw blog opnemen in het overzicht van te volgen blogs.
   Kun je hier wat mee?

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik hoop dat er nog vele volgen :-)
  Ik heb jullie "ontdekt" doordat jullie een reactie op een andere site achterlieten en ik jullie gewoon aangeklikt heb (zoals je hierboven beschrijft).
  Ik vind dat jullie leuke onderwerpen hebben die mij ook weer verder aansporen om mijn financiën weer eens tegen het licht te houden. Aflossen deed ik al maar voor mijn oude dag moet ik toch echt beter en efficiënter gaan sparen/beleggen omdat ik nog minder dan 20 jaar "te gaan" heb (met werken dan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je ons zo hebt gevonden en de moeite neemt om te reageren! En bedankt voor de compliment!
   Dat is het leuke van zelf bloggen en het volgen van blogs: de interactie met elkaar, het leren van elkaar.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews