vrijdag 29 januari 2016

Ons eerste doel is gerealiseerd: de nieuwe halkast!

Eind vorig jaar stelden wij onze doelen op voor het jaar 2016. Eén van die doelen is inmiddels gerealiseerd, en wel op een, voor ons, onverwachte manier :-)

Ons doel:
Nieuwe halkast:   500,00 
Tsja, dit is een lastige. In de hal hebben wij een nis. Boven deze nis en onder de trap is al wel wat bergruimte beschikbaar. Toen onze zoon klein was, was deze nis een mooie plek om de wandelwagen te parkeren. Wat mij betreft is de situatie prima, maar X. wil graag liever meer bergruimte. Zo kan de aangelegde voorraad vanaf zolder naar deze uitgebreide bergruimte verplaatst worden. Verwachte kosten:  500,00.
Aangezien wij allebei niet bijzonder handig zijn, hebben wij besloten dit klusje uit te besteden. Je kunt niet altijd een beroep doen op familie, helemaal niet als deze het nu a) druk hebben met een verhuizing en b) andere belangrijke zaken aan hun hoofd hebben. 

Afgelopen weekend is vrouwlief - gewapend met de afmetingen, foto's en onze wensen - bij een bedrijf op bezoek geweest dat kasten op maat maakt. Een goed gesprek, totdat in de loop van de middag de offerte op de mat viel: ruim € 1.000,00 voor (het monteren van) twee klapdeuren en een paar planken aan de muur. Wij hebben dit bedrijf maar even gemaild dat wij geschrokken zijn van dit offertebedrag en dat wij wel even verder kijken :-)

Volgende stap was om deze 'werkopdracht' op W.erkspot te zetten. Hier hebben wij goede ervaringen mee. De tekst van de opdracht was nog niet 'opgedroogd' of er kwam een reactie. Deze persoon had ergens volgende week tijd om te komen kijken.
In afwachting hiervan besloot X. dat we dan toch in ieder geval zelf konden proberen de twee schuifpanelen met rail te verplaatsen naar de voorkant van de halkast. Even kijken hoe dat staat :-) Gaat er iets mis, dan geeft dat niets. Het moet er tijdens de werkzaamheden van de klusjesman toch uit.

En zo kwam het dat de schuifpanelen, de rail en vaste planken werden gedemonteerd. De rail werd zo goed en kwaad als dat ging op maat gezaagd en geplaatst aan de voorkant van de halkast. Hup, de twee schuifpanelen er weer in en zo ineens hadden wij een grote halkast. In plaats van planken aan de muur, paste een I.KEA-kastje - dat op zolder stond - er precies in. Manden er in, en klaar. Er is zelfs nog ruimte voor de stofzuiger en dweil. Okee, er moet nog wel een likje verf hier en daar. Maar aangezien dat achter de deuren zit - en je het dus niet ziet - komt dat wel als wij in het voorjaar de andere schilderklussen gaan uitvoeren.

Trots als een pauw zakten wij 's avonds tevreden op de bank. De vakman hebben wij maar keurig afgezegd. En zo zie je maar weer: door het gewoon te doen, hebben wij een mooie halkast en het volledige budget uitgespaard!

Update 17:00 uur: op verzoek van o.a. Arri enkele foto's van onze halkast.

Voor:
 Na:

13 opmerkingen:

 1. Wat een super oplossing! Zo zie je maar van besparen word je creatief en bereik je een stuk meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeker! Op verzoek ook een paar foto's toegevoegd.
   En sterker nog, we hebben vanmiddag zelfs zelf de lamp boven de eetkamertafel zelf vervangen ;-)

   Verwijderen
 2. Goede gedachte, die onderhoudsman en vooraf toch proberen.
  Mijn onderhoudsman heeft het erg druk. Dat is fijn voor hem. Hij berekent nu slechts 377,50 per uur en werkt goed door. Hij is bovendien precies.

  Hij komt dus niet en ik ben gezegend met twee linkerhanden en dat wil ik graag zo houden.
  Maar toch, moet ik soms zelf iets doen. Valt niet mee. Ik heb een hekel aan dat werk. Maar ik hanteer nu ook soms de verfkwast voor reparatiewerk. Dus wie weet, wordt het nog wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! ;-) Allereerst: ik neem aan dat jouw vaste onderhoudsman € 37,50 per uur rekent en géén € 377,50 per uur. Dat eerste bedrag is overigens een nette prijs voor als hij kwalitatief goed werk aflevert.

   In het verleden hebben wij ook diverse klussen (bijvoorbeeld volledig vervangen electra op zolder, wc opnieuw betegelen en toilet plaatsen) laten uitvoeren. Wij zijn gewoonweg niet zo handig, en ook niet vanuit huis mee gekregen. En wij (in ieder geval Y.) beleeft er ook geen plezier aan. Ieder zijn ding zullen wij maar zeggen :-) Dan is een klusjesman een handige en voor ons soms noodzakelijke oplossing als familie niet kan.

   Wat goed dat je soms toch zelf het initiatief neemt. Dat hebben wij nu ook gedaan en het geeft een goed gevoel. Vanmiddag zelfs de lamp boven de eetkamertafel helemaal zelf vervangen. Wij krijgen de smaak nog te pakken :-)

   Verwijderen
 3. En hoe vaker je het zelf doet, hoe handiger je wordt is mijn ervaring.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat geloven wij graag! :-)) Zoals je misschien in andere reacties al gelezen hebt, hebben wij vanmiddag de lamp boven de eetkamertafel zelf vervangen. Dus, het wordt nog wat :-)

   Verwijderen
 4. Fijn dat het gelukt is. En slim om een nis te benutten!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Wij hebben nu ook wat foto's er bijgezet, zodat je een indruk kunt krijgen hoe het er voor en na uit ziet.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Op jouw verzoek speciaal toegevoegd aan de blog. En, wat vind je er van? :-)

   Verwijderen
 6. Goed van jullie hoor. En een mooi bedrag bespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! :-) Het werkt twee kanten op inderdaad. En wat ervaring opgedaan met klussen en een mooi bedrag bespaard dat wij nu voor andere doeleinden kunnen gebruiken! Dat stimuleert om het wat vaker eerst zelf te proberen.

   Verwijderen
 7. Dankzij de foto's snap ik nu hoe het zit. Ik begreep al niet waar je 'opeens' die schuifdeuren vandaan had gehaald. Handig!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews