dinsdag 10 mei 2016

Definitieve aanslag Inkomstenbelasting 2015 is binnen!

We zijn weer thuis, na een heerlijke en zonovergoten korte vakantie in het noorden van Drenthe. Het voelt alsof wij ruim een week zijn weggeweest. Feitelijk waren het vier dagen. En dat is een goed teken. Helemaal ontspannen en opgeladen kunnen wij er wel weer even tegen aan :-) 

Van het weekend ontving X. al een mail van MijnOverheid.nl dat er een bericht klaar stond. Het is de afgelopen jaren inmiddels vaste prik dat wij de definitieve aanslag in het begin van de maand mei ontvangen. Bij thuiskomst logden wij in, en de verrassing was dan ook niet groot: de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2015.
Vandaag arriveerden de twee blauwe enveloppen met daarin zowel de definitieve aanslag van X. als van Y.. Je zou toch verwachten dat met het verdwijnen van de blauwe enveloppe één digitaal bericht wel afdoende is. 

De definitieve aanslagen voor ons beiden zijn helemaal in lijn met de door ons ingestuurde aangifte inkomstenbelasting 2015
X. krijgt een flink bedrag - ruim € 2.400,00 - terug; Y. ontvangt niets terug, maar hoeft ook niet bij te betalen. 

Dit bedrag kunnen wij mooi gebruiken om de buffer - die afgelopen maand flink is gezakt, omdat wij heel bewust bakken met geld uitgaven - weer aan te zuiveren. Met het vakantiegeld dat deze maand ook nog komt, is de buffer in juni naar verwachting weer op peil. En wel zodanig, dat ons jaardoel ook afgestreept kan worden. 

Hebben jullie de beroemde blauwe enveloppe al binnen?

10 opmerkingen:

 1. Ik heb hem binnen, 0 betalen/ontvangen maar manlief die de klapper krijgt nog niet. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is dan in ieder geval al wel duidelijk, voor jou althans :-) Nu maar hopen dat de definitieve aanslag ook zo snel mogelijk volgt voor jouw man.

   Verwijderen
 2. actie in de tent, tot wel 50% korting!

  http://www.droomparken.nl/actie/kruidvat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik zal eens kijken of dit wat voor ons is...

   Verwijderen
 3. Ik en een collega hebben al ontvangen, maar nog niks op de rekening. Nog raarder is dat de aanslag van mijn vrouw niet binnen is en niks bericht of brief. Terwijl wel op dezelfde tijdstip opgestuurd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, Alex! Ook hier nog niets ontvangen, maar meestal volgt betaling een aantal dagen later (zie briefdatum op de definitieve aanslag). Het is ook geen garantie dat als je gelijktijdig de aanslag verstuurd, je ook gelijktijdig bericht krijgt van de definitieve aanslag. Bij ons is dit, gelukkig, de afgelopen jaren wel het geval.

   Verwijderen
 4. De afgelopen 8 jaar hadden wij het geld al op de rekening staan als de brief op de mat lag. Dus dat is dit jaar anders dan andere jaren.

  En ik heb nog nooit in de 8 jaar dat we gelijktijdig aangifte hebben gedaan, gelijktijdig een brief gehad en gelijk het geld gekregen. Dat is dus niet anders dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alex, bedankt voor jouw reactie. Hier de afgelopen jaren hetzelfde beeld, zoals ook dit jaar.
   Hoe de Belastingdienst het proces rondom de afwikkeling van de ingediende aangifte heeft ingericht is mij onduidelijk. Ik hoop voor jou dat de uitbetaling snelt volgt. Waarschijnlijk op de datum waarop de aanslag is vastgesteld. Dit staat in de brief. Bij ons is dat op 11 mei. Ik verwacht dat geld er morgen (donderdag) op staat.

   Verwijderen
 5. Het geld is net binnengekomen, ook bij mijn collega. Ik heb ABN en hij had ING.
  Nu nog afwachten hoe het zit met mn vrouw. Die heeft nog geen bericht gehad.
  Maar ervaring is dat we dit nooit tegelijkertijd hebben gekregen maar er altijd verschil in zat.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews