zaterdag 21 mei 2016

Geslaagd!

Begin februari schreef ik een lange blog over jezelf blijven ontwikkelen. 
Het volgen van zowel soft skill cursussen en het behalen van hard skill certificeringen, om bij te blijven op zakelijk vlak, vind ik erg belangrijk. Tegenwoordig wordt daarvoor ook wel vaak de term 'een leven lang leren' gebruikt.  

Dat geldt niet alleen op zakelijk, maar zeker ook op het privévlak. Zo had ik nooit gedacht dat ik duiken zo leuk zou vinden. Inmiddels ben ik drie brevetten verder en is het een serieuze hobby geworden, waarin ik veel rust en ontspanning vind. Ik hoop dat ik rond de zomer zodanig hersteld ben dat ik ook weer het water in mag. <blub> 

Zweedse klassieke massage

Masseren, iets dat mij al heel lang interesseert. Je kunt er niets mee doen, maar je kunt ook de stap nemen. En dat heb ik gedaan. Uit pure persoonlijke interesse ben ik in februari begonnen aan de opleiding (Zweedse) klassieke massage met anatomie. Na zes intensieve dagen, en veel oefenen met de mede-cursisten en bekenden in mijn omgeving, stond vandaag het theorie- en praktijkexamen op het programma. Het theoretische gedeelte ging mij goed af. Het praktische deel verliep iet wat stroever, waarschijnlijk als gevolg van de nodige examenspanning. Ik wéét dat ik beter kan, maar de feedback was voldoende positief om in de loop van de middag het felbegeerde papiertje in ontvangst te nemen :-) Kortom: ik ben geslaagd!

In het najaar of begin volgend jaar wil ik graag de allround opleiding volgen. Het liefst was ik - aansluitend op deze opleiding - dit voorjaar er al mee begonnen, maar op zakelijk vlak staan er dit jaar voldoende cursussen en/of opleidingen op stapel die mijn tijd en energie vragen... Hier ga ik mij dus eerst op focussen.

Vooruitlopend hierop wil ik, zover de andere cursussen en opleidingen dit toelaten, in de loop van het jaar nog wel enkele specialisaties doen, die óók onderdeel zijn van de allround massage opleiding. Ik denk er daarbij sterk aan om parallel bijvoorbeeld één (halve) dag in de week een praktijk beginnen. Dat zijn plannen om eens verder uit te werken in de komende periode.

Voor nu: zo lekker in de tuin genieten van het mooi weer onder het genot van een koud biertje of wijntje. En van de eerste BBQ in 2016. Dat heb ik dan toch wel weer verdiend, vinden jullie ook niet? :-)

10 opmerkingen:

 1. Dat heb je zeker verdiend! Gefeliciteerd. En eet smakelijk.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Wij hebben heerlijk gegeten in de avondzon. En de koude biertjes waren als een kers op de taart! :-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je wel! Ik ga er zeker eens goed over nadenken, wat en hoe ik het wil. En wat de mogelijkheden zijn. Daar volgt dan vast nog wel een blog over ;-)

   Verwijderen
 3. Fijn jezelf te ontwikkelen. Jammer dat ik dat vroeger niet verder heb gedaan. Vele cursussen gevolgd, maar nooit voor een examen, behalve simpele dingen zoals vaarbewijs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is volgens mij nooit te laat jezelf te ontwikkelen. Ook 'simpele' dingen brengen je in een andere positie: je kunt nu lekker varen. Wat ik zeggen wil: ontwikkeling hoeft niet groots en meeslepend te zijn :-)

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd zeg! Wat leuk dat je geslaagd bent : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vraag van de maand blijft, hoe groot was de bonus?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij bloggen weliswaar anoniem, maar zijn over het algemeen heel open over onze cijfers. Dit dient dan wel vaak een doel. Mag ik vragen waarom het zo belangrijk is dit te weten?

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews