donderdag 11 augustus 2016

Mijlpaal: 100.000 pageviews

Op een regenachtige, voorlaatste vakantiedag is het heerlijk om - met de tikkende regen op het tentdoek - de blogs, die de afgelopen weken door mijn collega-bloggers zijn geschreven, te lezen. 

Begin volgende week zal ik bloggen over de financiële kant van onze vakantie. De inspiratie is er weer na een periode van heerlijk ontspannen en genieten. Vanaf volgende week kunnen jullie dan ook weer geregeld een blog verwachten.

Tijdens onze zomervakantie passeerden wij, ruim zeven maanden na de start van ons blog, de 100.000 pageviews! Dat is oprecht een mijlpaal! Een moment om toch even bij stil te staan.

Toen wij begonnen met dit blog hadden wij niet verwacht dat het zo snel gevonden zou worden door andere bloglezers. Ook werd het blog al snel door andere blogs 'geadopteerd', in die zin dat het is toegevoegd aan de lijst met te volgen blogs of dat in andere blogs verwezen wordt naar één van onze blogposts. Met name dit maakt dat het aantal pageviews snel is gestegen.
Zuinigaan is overigens nog altijd hofleverancier, waarvoor nogmaals dank! :-) 


Een leuk gegeven, maar dat is natuurlijk niet de reden om een blog te beginnen.
Wij begonnen deze blog, omdat wij in de loop van 2012 geïnspireerd raakten door het lezen van boeken en met name andere bloggers op het gebied van consuminderen en (extra) aflossen van hypotheken.
Het delen van onze denkbeelden en eigen ervaringen - met betrekking tot onze zoektocht naar een goede balans tussen 'genieten' en 'besparen' - was de aanleiding om ook zelf te gaan schrijven.

Nu wij ruim zeven maanden verder zijn, merken wij hoe fijn het is om te schrijven en van lezers te 'horen' wat hun mening is over een bepaald onderwerp, hoe zij het aanpakken. Deze interactie, tegenwoordig ook steeds vaker via mail, biedt zoveel meerwaarde en nieuwe inspiratie dan wij van te voren gedacht hadden. 

Een bedankje aan onze bezoekers, en diegenen die de tijd en moeite nemen om op onze blogs te reageren, lijkt ons op zijn plaats :-)

Statistieken 

De statistieken van Blogger geven een leuk inkijkje in de diverse informatiebronnen. Google Analytics is zo nóg uitgebreider en gedetailleerder. Je kunt zelfs analyses maken tot op stadsniveau. De vraag is wel hoe dit gemeten wordt, want wij vermoeden dat naar het ip-adres van de internet provider wordt gekeken. Wij kunnen ons wel voorstellen dat deze informatie, met name door bedrijven, gebruikt wordt om een betere aansluiting te zoeken bij hun klanten. Voor ons is niet meer dan een leuk inkijkje :-)

Enkele leuke statistieken:

 • het aantal pageviews is op het moment van schrijven van dit blog 104.125
 • deze pageviews zijn gegenereerd door ruim 16.000 unieke gebruikers in 65.241 sessies
 • 75,5% van de bezoekers zijn terugkerende bezoekers, 24,5% zijn nieuwe bezoekers
 • ruim 21,5% van onze lezers woont in Zuid-Holland
 • in het buitenland worden onze blogs voornamelijk in Amerika, België, Ierland, Duitsland en Canada gelezen.
 • de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar is het meest vertegenwoordigd op ons blog
 • daarvan is ruim 54% man, ruim 45% is vrouw
 • 45,48% leest onze blog via een desktop/laptop, 30,73% via een tablet en 23,79% via een mobiele telefoon
 • de meest gebruikte browsers zijn Chrome (38%) en Safari (32%) 
 • ruim 18% van onze lezers is abonnee bij Ziggo

10 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je jubileum. Mooie cijfers hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En dit jubileum wordt juist mogelijk gemaakt door lezers, zoals jij. Bedankt! :-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je wel! En dit jubileum wordt juist mogelijk gemaakt door lezers, zoals jij. Bedankt! :-)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Dank je wel! En dit jubileum wordt juist mogelijk gemaakt door lezers, zoals jij. Bedankt! :-) Ik hoop dan ook dat je hier nog vaak tegen te komen ;-)

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik lees jullie blog graag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En dit jubileum wordt juist mogelijk gemaakt door lezers, zoals jij. Bedankt! :-) Ik hoop dan ook dat je hier nog vaak tegen te komen ;-)

   Verwijderen
 5. Gaaf he, die statistiekjes. Ik geniet daar ook altijd van, al vraag ik mij af waar zij het op baseren dat het een man of vrouw betreft. Op naar de 200.000!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de statistieken zijn erg interessant en boeiend om te analyseren. Toch is het aantal pageviews, zoals ik zelf al schreef, niet de reden om te gaan bloggen. Er spreekt wel een stuk waardering uit.

   Ik ben ook wel benieuwd naar hoe ze invulling geven aan enkele categorieën, zoals de bepaling van het geslacht en leeftijdscategorie. Ik voel de behoefte nog niet om dit na te vragen :-)

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews