woensdag 13 juli 2016

Wéér een doel geschrapt

Eind maart gaf ik jullie een update van onze doelen voor 2016. Begin juni streepten wij voor het laatst een doel af. Het blog dat ik er over schreef kun je hier nog eens rustig teruglezen. Vandaag kan er weer één van het lijstje worden afgevoerd. Of eigenlijk twee :-)

Koperen huwelijk

In het voorjaar waren wij 12,5 jaar getrouwd. Het is ons in het voorjaar niet gelukt om een geschikte datum te vinden. Nu wij bijna 13 jaar zijn getrouwd doen wij een nieuwe poging. En dat inmiddels gelukt! Eén dag vóór onze trouwdag organiseren wij voor onze directe familie een high tea. Nu de datum vast staat, en de betaling onderweg is, kan dit subdoel worden afgestreept.

Zoals ik al eerder schreef willen wij - met zijn drieën - om dit heuglijke feit te vieren graag de (gegarandeerde) zon weer eens opzoeken. Na veel wikken en wegen - en jullie goedbedoelde adviezen naar aanleiding van deze blog - hebben wij de vakantie inmiddels geboekt! Wij gaan in het najaar een weekje naar Marrakesh, Marokko. Juist ja, Marokko :-) Om eerlijk te zijn, is dat niet een land dat ik ooit dacht te zullen bezoeken. Maar doordat veel vakantiegangers Turkije en Griekenland mijden, zijn de prijzen ten aanzien van onze eerste keuze - de Canarische Eilanden - bijzonder hoog. Daarnaast geldt dat het type accommodatie, dat wij voor ogen hebben, daar niet beschikbaar is. De accommodatie in Marrakesh voldoet helemaal aan onze wensen.

Een ander alternatief - naast de Canarische Eilanden - in Europa is er, met het oog op het weer, niet. Portugal en Griekenland zouden nog wel net kunnen, maar daarvoor is het weer dan al te wisselvallig. Datzelfde geldt voor Turkije, maar daarvoor geldt ook dat het er naar onze bescheiden mening te onrustig is. Marokko, en meer specifiek Marrakesh, wordt door het Ministerie van Buitenlandse zaken als 'groene regio' bestempeld, wat inhoudt dat een relatief veilige regio is. 

Een alternatief is om dan wat verder weg te gaan. Naar Curaçao of Bonaire. Dat is voor één week wel erg ver vliegen en bovendien zijn de prijzen van een gelijk niveau, zij het dat eten en drinken dan niet is inbegrepen.  
De kosten voor met name de zonvakantie in het najaar zijn hoger uitgevallen dan begroot. Waar ik in onze doelen nog uitga van een totale begroting van € 2.500,00 voor beide subdoelen, komt nu alleen de zonvakantie al net iets boven dat bedrag uit. Tellen wij daar de high tea bij op, dan komt het totaalbedrag uit op ruim € 2.700,00.

Hoe staat het met de andere doelen?

Inmiddels zijn 5 van de 7 doelen gerealiseerd. De pagina 'Doelen' is weer bijgewerkt. Voor de overige twee doelen - extra aflossing op de aflossingsvrije hypotheek en de diverse sauswerkzaamheden binnen - liggen wij mooi op schema.

Op de aflossingsvrije hypotheek hebben wij dit jaar € 5.749,54 van de € 10.500,00 afgelost. Lossen wij de komende maand elke maand € 875,00 af, dan is dit doel voor eind november bereikt. 

De sauswerkzaamheden binnen pakken wij op, zodra wij terug zijn van onze kampeervakantie, medio aankomende augustus.

Hoe gaat het met realiseren van jullie doelen?

10 opmerkingen:

 1. Van mij verschijnt er morgen volgens mij een doelen-update ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit jaar nog even geen concrete doelen. we zijn verhuisd van huur naar koop. alles nog even kijken hoe en wat. volgend jaar de tuin aanpakken en evt kijken wat nog meer. dit jaar nog de buitenboel verven, wil manlief zelf doen. financieel gaat t nog prima gelukkig. niet meer dan bedacht uitgegeven aan t huis (moest erg veel aan gedaan worden, geen grote dingen, maar juist al die kleine dinagen waren duur bij elkaar.. 4 verdiepingen laminaat ;) behang, sauzen, meubels etc maar prima binnen budget (helft van t spaargeld dus nog een helft over en alweer nieuw gespaard dus gaat prima)
  nu op gemak bedenken of we nog een nieuwe keuken willen of alleen nieuw blad (en of we dan het bouwdepot ergens voor willen gaan gebruiken of niet... ) maar dit jaar niet zo veel boeiends meer :) heerlijk wennen en wonen in ons nieuwe huis :D zeker met t zonnetje zo ontzettend heerlijk! speeltuin voor het huis, dus de kids zitten veel buiten, echt heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De aankoop van een huis dit jaar lijkt mij al een doel op zich :-) Er komt dan inderdaad altijd veel bij kijken, ook qua kosten. Nu lekker eerst even wennen en dan komt de rest (de doelen) later wel. Het is goed dat jullie er in ieder geval nu alvast over nadenken.

   Verwijderen
 3. Tot nu toe gaat het goed, al zitten er hogere zorgkosten dan verwacht aan te komen.
  Leuk Marokko! Ik zou me arm kopen aan souvenirs :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is fijn om te horen! Wel jammer dat sommige kosten, zoals de zorgkosten, nu onverwacht hoger uitvallen :-( Je doet er niets aan...
   Ik kan mij erg goed inhouden wat dat betreft. Of mijn vrouw dat ook kan als wij op de markt in Marrakesh lopen betwijfel ik ;-)

   Verwijderen
 4. Het schiet lekker op met jullie doelen. En wat een leuk idee voor het feestje.
  Wij hebben nog één doel openstaan voor dit jaar. Dat is het aanvullen van de buffer. De rest van de doelen zijn gehaald...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt, voor wat betreft het afstrepen van onze doelen. Het feestje blijft zo kleinschalig, en dus betaalbaar. Op onze huwelijksdag hadden wij een groot feest 's avonds. Dat hebben ze al gehad, zeg ik altijd maar :-)

   Jullie gaan ook erg goed met jullie doelen. Knap hoor! Fijn dat er nu nog één doel over is; dan kun je daar lekker op focussen!

   Verwijderen
 5. Marokko... leuk! TIP: Boek lokaal een tripje naar merzouga inclusief kamelen rit door de Sahara.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd hoe het is. Ik ben in 2012 in Egypte geweest om te duiken. Een dag zijn wij met een aantal buddy's naar Luxor geweest. Ik stel mij er een beetje eenzelfde omgeving bij voor. We gaan het zien :-)

   Bedankt voor de tip. Ik keek even snel op Google Maps, en de locatie die jij bedoelt ligt bijna 9 uur rijden met de auto van Marrakesh af. Ik denk niet dat dat er van gaat komen. In ieder geval geval bedankt voor het meedenken!

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews