dinsdag 7 november 2017

BespaarBalans: the end

Na een periode van bijna twee jaar bloggen heb ik onlangs besloten te stoppen met mijn blog  'BespaarBalans'.

Diegenen die al langer met mij mee lezen, was het al opgevallen: het is sinds eind augustus erg stil op mijn blog. Een aantal ongeruste lezers vroeg zich in een reactie op mijn laatste blog al af wat er aan de hand is en of het wel goed met mij gaat. Ik heb hen, en kan ook jullie, geruststellen: het gaat goed met mij; er is niets ernstigs aan de hand. Maar waarom is het dan zo stil? En waarom dit besluit?

Al langere tijd merk ik dat de inspiratie om te schrijven weg is. Het kost mij steeds moeite om te schrijven, ik zie er tegen op. En dat was wel eens anders :-) Waar zit het hem dan in? Ik merk - althans zo voelt dat - dat ik op een gegeven moment in herhaling begin te vervallen. Op een gegeven moment is er voldoende gezegd over onderwerpen op het gebied van besparen en consuminderen. En hoewel ik mij besef dat er altijd weer nieuwe lezers zullen zijn die nieuwe inspiratie opdoen uit mijn blogs, is dat voor mijzelf onvoldoende om mij gemotiveerd te houden om hier over te blijven schrijven. Been there, done that, zeg maar. Ik merk ook dat ik andere blogs om deze redenen minder actief lees. Al blijft er altijd ruimte om te blijven leren.

Het zegt denk ik ook meer iets over de weg die wij de afgelopen jaren hebben bewandeld. De zoektocht naar een balans tussen besparen en genieten voor nu en in de (nabije) toekomst, de ervaring die ik onderweg heb opgedaan - en waar ik jullie deelgenoot van heb gemaakt op dit blog - heeft geleid tot inzichten en een inrichting van ons leven waar ik nog elke dag dankbaar voor ben!

Wij blijven op dezelfde voet doorgaan, waarbij er steeds meer ruimte komt om in het hier en nu nรณg meer te genieten, maar er ook voor te zorgen dat wij de keuze en het moment kunnen invullen om in de toekomst ons (werkende) leven anders in te richten.

Ik wil alle vaste en anonieme lezers uit het diepst van mijn hart bedanken voor het meelezen op mijn blog, maar meer nog voor het reageren, het delen van jullie ervaringen en niet in de laatste plaats het voeren van inhoudelijke discussies. Ook 'mijn' mede-bloggers bedank ik voor hun inspiratie, interactie en waardeer het fijne contact dat er in de afgelopen jaren is geweest.
Jullie zijn nog niet helemaal van mij af, want ik blijf jullie blogs - zij het wat minder frequent - lezen en zal vast ook nog wel eens een reactie achterlaten.

Dit blog blijft, al is het maar vanwege een archieffunctie, voorlopig nog online.

Het ga jullie goed!

19 opmerkingen:

 1. Gewoon aanhaken bij FIRE-BENL, dan kom je vanzelf weer tot nieuwe inzichten. Laat de balans niet doorslaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee aanleiding van de blog van Rentenier over de ethiek van FIRE ga ik dat ook zeker doen! Het is een onderwerp waar ik de laatste tijd steeds meer bij stil sta, beheerhaak wij nu beleggen.
   Zie:
   http://geld-is-tijd.blogspot.nl/2017/11/de-ethiek-van-fire.html?m=1

   Met die balans komt het goed, dat beloof ik ๐Ÿ˜

   Verwijderen
  2. Goed onderwerp, daar kan je nog honderden artikelen over schrijven:-)
   Anyway, bedankt voor je inspiratie, het ga je goed!

   Verwijderen
  3. Hahahaha! Vast, en zeker! Rentenier, dank je!

   Verwijderen
 2. Jammer! Maar ik kan me voorstellen dat als je zo de balans voor jezelf opmaakt, dit de conclusie is. Ik heb je in ieder geval met plezier gevolgd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat je mijn blog altijd met veel plezier hebt gelezen en gevolgd! Bedankt, en ik 'zie' je vast nog wel eens terug op jouw blog :-)

   Verwijderen
 3. Jammer, maar het zat eraan te komen natuurlijk. Ik las je blogs altijd graag. Het ga je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt. Ondanks het feit dat ik met heel veel plezier heb geblogd, moet je je afvragen of het zinvol is om door te gaan als de baten niet meer tegen de lasten opwegen. Dan kun je beter stoppen. Fijn om te horen dat je mijn blog altijd met plezier hebt gelezen. Dat is wederzijds. We 'zien' elkaar vast nog wel terug op jouw blog :-)

   Verwijderen
 4. Dank voor je bijdrage en consuminderland, leuk je ook ooit irl te hebben ontmoet en wie weet zien of lezen we elkaar weer.

  Off-topic had je een leuk jubileumfeestje laatst ๐Ÿ˜ƒ๐ŸŽ‰, wij hadden het die avond privรฉ ๐Ÿ˜Š

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Ik heb die bijdrage altijd met veel plezier en energie geleverd.

   Onze ontmoeting irl zal ik ook niet snel vergeten. Leuk om eens van gedachten te wisselen met gelijkgestemden als het gaat om besparen en consuminderen.

   En off topic: het was een erg goed georganiseerd en groot feest. Het dak ging er af :-) Ennuh, gefeliciteerd! ;-)

   Verwijderen
 5. Ach wat jammer, ik zal je missen!
  Bedankt voor je leuke reacties & blogs. Wens jou en je gezin een mooi leven verder!

  Mom4life

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, ik snap het wel hoor. Succes verder!

   Verwijderen
  2. Dat is fijn om te horen, Mom4Life. Ik jou ook ;-) Jij ook bedankt voor het actief mee lezen en het reageren op mijn blogs. Jouw bijdrage heb ik altijd zeer gewaardeerd.

   Ik wens jou, en jouw gezin, ook alle goeds toe! En wellicht 'zien' wij elkaar nog eens weer op jouw blog :-)

   Verwijderen
 6. Ik was geloof ik meer een stille meelezer, maar wie weet gaan we elkaar nog eens ontmoeten via de FIRE BENL over de ethiek van FIRE :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook die moeten er zijn! :-) Ik denk dat de kans vrij groot is dat wij elkaar nog wel eens een keer ontmoeten via FIRE BENL. Over de ethiek van FIRE kunnen wij vast nog wel eens een goede boom opzetten :-)

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews