woensdag 21 juni 2017

Volop genieten!

Wat kan ik toch genieten van het volop zomerse weer! Heerlijk warme temperaturen, de stralende zon, de prachtig groene natuur. Genieten van het samen buiten eten, een koud biertje op een zwoele avond in de tuin na een dag hard werken. En dan is de zomervakantie voor ons nog niet eens aangebroken.

Hoewel, zo voelde het al wel een beetje de afgelopen dagen. Vrijdagmiddag was ik op tijd thuis, na een drukke werkweek waarin ik in de dagen vóór vrijdag al veel meer uren had gemaakt dan anders. Een vroeg begin van het weekend. Ook een weekend zonder al te veel plannen, zonder echt iets te moeten. Heerlijk! 

Zondagmorgen - vaderdag - werd ik op tijd door zoonlief gewekt. Op voorhand had ik al aangegeven dat ik geen cadeautjes wilde hebben en het liefst een dag zou willen waarin wij als gezin samen zijn; samen iets leuks gaan doen. En dat is meer dan gelukt!
Een zelf geknutseld fotolijstje met een foto van hem en mij doet een vaderhart toch smelten. En ik kreeg een verzorgende mannencrème, omdat ik er ook niet jonger op wordt. Ja, mensen, het is mij wat zo'n pre-puber in huis :-)
Vervolgens werd ik naar beneden genomen voor een heerlijk ontbijt. De tafel was mooi gedekt, maar zonder eten. Een briefje onder mijn bord vertelde mij dat ik was 'geprankt' door zoonlief en dat wij zouden gaan lunchen bij (ja, u leest het goed) het bedrijf waar een grote gele 'M' op het dak staat. Tsja, daar vertrok mijn gezicht, waarop X. vertelde dat het het plan van M. was en ik gewoon mee moest. Zo gezegd, zo gedaan.
Ter plekke reed vrouwlief een sportief rondje over de parkeerplaats van het bedrijf met de grote gele 'M' en reed er net zo hard weer van af. 'Weer geprankt, pap!'. Dus, daar zit je dan met je goede gedrag :-)
Even verderop stopten wij bij een hotel, waar ze een uitgebreid ontbijt/brunchbuffet serveren. Nou, ik kan u vertellen: het aanbod was inderdaad overdadig, maar vooral heerlijk :-) Gezien het verwachte warme weer zijn wij in de middag naar het bosbad geweest. Heerlijk zwemmen, spelen met 'de kleine man' en er was zowaar nog tijd om lekker te luieren in de zon. De dag sloten wij af met een BBQ in onze tuin. Wat een mooie dag!

Maandag was zoonlief vrij van school. Er stond een studiedag op het programma. Ik had vrij genomen van mijn werk. Ik verraste mijn zoon op mijn beurt met een dagje uit, een dagje naar een pretpark met de nodige achtbanen in de nieuwste provincie van ons land. Uiteraard met korting :-)
Een bezoek aan dit park was voor mij al weer even geleden, en dat terwijl ik er vroeger heel vaak te vinden was. Ik ben gek op achtbanen. Het werd, ondanks de warmte, een hele leuke, gezellige en vooral 'achtbanige' dag :-) Een dag om intens van te genieten, van de activiteiten in het park, maar vooral van de interactie met mijn zoon. En om eerlijk te zijn, had ik tegen het einde van de middag wel genoeg achtbanen gezien. Ach ja, ik word ten slotte ook een dagje ouder ;-)

6 opmerkingen:

  1. Was jij toch even goed 'geprankt"! Ja, het is lachen met pre-pubers in huis ;-)

    N.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, zeg dat wel! Er valt altijd wel wat te beleven inderdaad met een pre-puber in huis ;-)

      Verwijderen
  2. Humor, goed te lezen dat je lekker leeft! Nog belangrijker dan al het geld bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, he? :-) Ik geniet er met volle teugen van! Het is inderdaad belangrijker dan al het geld bij elkaar. Alhoewel, geld is toch ook wel een beetje belangrijk om de doelen die wij nastreven te realiseren. Dat brengt op de lange termijn ook geluk met zich mee.

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews