zaterdag 1 juli 2017

Nieuwe functie!

In februari 2016 schreef ik een blog waarin ik mij afvroeg of ik mijzelf wel genoeg ontwikkel. In deze blog stond ik uitvoerig stil bij mijn persoonlijke achtergrond, gevolgde opleidingen en certificeringen en het pad dat ik de afgelopen bijna 20 jaar binnen werkgebieden heb gelopen. Ik vroeg mij hardop af wat het volgen van een HBO-opleiding - naast mijn werk - mij brengt voor de toekomst. Het betreffende blog lees je hier nog eens rustig terug.

Eind mei van dat jaar schreef ik een vervolg op deze blog. Het volgen van zowel soft skill cursussen en het behalen van hard skill certificeringen, om bij te blijven op zakelijk vlak, vind ik erg belangrijk. Tegenwoordig wordt daarvoor ook wel vaak de term 'een leven lang leren' gebruikt. Dat geldt niet alleen op zakelijk, maar zeker ook op het privévlak. 
Zo had ik nooit gedacht dat ik duiken zo leuk zou vinden. Inmiddels ben ik drie brevetten verder en is het een serieuze hobby geworden, waarin ik veel rust en ontspanning vind.
Ook de opleiding waarvoor ik ruim een jaar geleden slaagde - de opleiding tot klassiek masseur - heeft mij veel gebracht. Het is iets dat ik graag doe en waar ik - naast de kennis en kunde over het menselijk lichaam en geest - veel voldoening uit haal. Je geeft niet alleen een massage, je krijgt er ook energie voor terug. De plannen om er iets meer mee te gaan doen staan overigens nog altijd in de ijskast. Dat komt omdat er zich begin afgelopen februari een nieuwe ontwikkeling voor heeft gedaan. 

Begin februari schreef ik namelijk over een nieuwe uitdaging op mijn werk.
Het door mij - in overleg met het management - opgestelde ontwikkelplan heb ik uitgevoerd. Ik ben nu bijna een half jaar bezig binnen mijn nieuwe vakgebied en heb de nodige opleidingen gevolgd. Ook word ik nog actief gecoacht, zowel door iemand in als buiten mijn team.

Vorige week heb ik een evaluatie gehad en die was ronduit positief. Leuk om dat te horen. En zo verlaat ik na ruim 17 jaar mijn vakgebied en maak ik per 1 augustus a.s. een in mijn ogen logische vervolgstap binnen mijn nieuwe vakgebied.

Ik krijg er energie van, want ik heb weer plezier in mijn werk. Ik ben mijn werkgever dan ook erg dankbaar, dat zij mij deze kans geven en in mij willen blijven investeren. Ik kan de komende jaren weer volop blijven leren. Was het al duidelijk dat ik er zin in heb? :-)

12 opmerkingen:

 1. Van harte! Veel plezier in je nieuwe baan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf, van harte gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging. Altijd een lekker gevoel nieuwe energie en ontwikkeling!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, dat is zeker gaaf! Het belangrijkste is dat je met plezier naar je werk gaat en daar energie van krijgt. Mij hoor je dan ook niet klagen met deze stap ;-)

   Verwijderen
 3. Klinkt heerlijk, succes in je nieuwe functie. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg! Zo'n nieuwe weg met nieuwe uitdagingen en nieuwe dingen om te leren! Veel succes gewenst!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Totaal aantal pageviews